Βετεράνος του πολέμου μαθαίνει οτι το Rollex που αγόρασε $345 πλέον αξίζει $500.000 με $700,000 (vid)

Newsroom
Βετεράνος του πολέμου μαθαίνει οτι το Rollex που αγόρασε $345 πλέον αξίζει $500.000 με $700,000 (vid)
Το ρολόι που άλλαξε τη ζωή σε έναν βετεράνο πολέμου.

Η τύχη χαμογέλασε σε έναν βετεράνο πολέμου των ΗΠΑ καθώς ανακάλυψε ότι το ρολόι που αγόρασε ήταν ανεκτίμητης αξίας. Ο Ντέιβιντ υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και στη συνέχεια όταν αποστρατεύτηκε τη δεκαετία του 1970 εργάστηκε στην αεροπορία στην εξουδετέρωση εκρηκτικών.

Όσο ήταν στην αεροπορία είχε παρατηρήσει ότι πολλοί πιλότοι φορούσαν ρολόγια Rolex, κάτι που δεν μπορούσε να αποκτήσει ο ίδιος καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα. Κάποτε βρήκε ένα φτηνό μοντέλο της Rolex, το Oyster Cosmograph του 1971, το οποίο αγόρασε για 345$, που τότε ήταν γι αυτόν ένα μισθός. Το ρολόι αυτό ήταν το ιδανικό για τις υποβρύχιες αναζητήσεις του.

Παρόλα αυτά όταν το αγόρασε, προτίμησε να το φυλάξει σε θυρίδα ασφαλείας, όπου και έμεινε για 40 χρόνια. «Το έβγαλα μόνο δύο ή τρεις φορές για να το κοιτάξω», είπε ο ιδιοκτήτης του ρολογιού.

Rolex

Και όπως αποδείχθηκε, ο Ντέιβιντ έπραξε σωστά διότι όπως αποδείχθηκε, το ρολόι αξίζει πλέον μια περιουσία. «Αυτά τα ρολόγια, όπως έχουμε πει στο Antiques Roadshow, έχουν γίνει πολύ συλλεκτικά. Έχει μερικά πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κάτω από τη λέξη Rolex και πάνω από τη λέξη Cosmograph, γράφει Oyster. Στο πίσω μέρος έχει τον αριθμό πλαισίου 6263. Αν είχε φορεθεί, αυτό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα είχε φθαρεί», ανέφερε ο Ντέιβιντ.

Από την πλευρά του ο ειδικός εκτιμητής είπε: «Ένα τέτοιο φορούσε ο Paul Newman. Αυτή τη στιγμή σε δημοπρασία, αυτά τα ρολόγια κοστίζουν περίπου 100.000$ έως 200.000$. Το ρολόι σας είναι πιο ιδιαίτερο. Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο με την ένδειξη Oyster είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά σπάνιο. Ένα ρολόι σαν αυτό, σε δημοπρασία, αξίζει περίπου 400.000 δολάρια», με τον Ντέβιντ να σοκάρεται.

Και τον εκτιμητή να συνεχίζει: «Αλλά δεν τελείωσα ακόμα, είπα σαν το δικό σου. Το δικό σου, στη σημερινή δημοπρασία πιάνει 500.000$ έως 700.000$. Είναι ένα απόλυτο φανταστικό εύρημα. Είναι ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα του Paul Newman και σε αυτή την κατάσταση, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο στον κόσμο. Αν το φορέσεις όμως, η τιμή του θα πέσει στα 400.000$».