10 λόγοι που αγαπάμε το ξύλινο ποδοσφαιράκι

10 λόγοι που αγαπάμε το ξύλινο ποδοσφαιράκι
«Πάσα, σουτ, ΓΚΟΛ». Όσα χρόνια κι αν περάσουν ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κάθε φορά που θα αγγίζεις τις χειρολαβές από ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι, θα ξυπνάει μέσα σου εκείνος ο ατίθασος έφηβος, που δεν τα παρατούσε μέχρι να γυρίσει το ματς. Aν θες να νιώσεις ξανά τη χαρά του παιχνιδιού οι Αφοί Σιβισίδη είναι οι άνθρωποί σου.

Υπάρχουν γεύσεις, αρώματα, εμπειρίες που φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις, που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και σε γυρνούν σε εκείνη τη «μαγική» στιγμή που τις πρωτοέζησες. Κάπως έτσι συμβαίνει και με πράγματα που αγάπησες πολύ στο παρελθόν και τα βλέπεις ξανά «ολοζώντανα» μπροστά σου, όπως για παράδειγμα ένα μεγάλο ξύλινο ποδοσφαιράκι σαν κι εκείνα που ονειρευόσουν από μικρός.

Είναι λίγα τα παιχνίδια που μπορούν να συνδέσουν τόσο καλά την παλιά με τη νέα γενιά, χωρίς να διακρίνεται καθόλου το χάσμα μεταξύ τους. Είναι ακόμη πιο λίγα τα παιχνίδια, που μπορούν να δημιουργήσουν παρέες, να βγάλουν τον παίκτη και τον προπονητή από μέσα σου, αλλά και να εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν μπορούσες να κάνεις σήμερα πραγματικότητα εκείνο το όνειρο απόκτησης ενός «ξύλινου» που σε συντρόφευε τόσα χρόνια; Η εταιρεία Αφοι Σιβισίδη (Sivissidis Bros S.A.) που ξεκίνησε το 1928 τη δραστηριότητα της, διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ξύλινα ποδοσφαιράκια, παίκτες, μπαλάκια και όλα τα σχετικά αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να γίνουν δικά σου.

Ποδοσφαιράκι

Υπάρχουν άλλωστε τουλάχιστον δέκα λόγοι που αγαπάμε το ξύλινο ποδοσφαιράκι και οι περισσότεροι ταυτιζόμαστε απόλυτα.

1. Γιατί σου θυμίζει την πρώτη φορά που έπαιξες μαζί με τον πατέρα σου. To ποδοσφαιράκι, όπως είπαμε, ξυπνάει μνήμες. Το βλέπεις και ο χρόνος γυρνάει πίσω, στη στιγμή που ο πατέρας σου (η κάποιος άλλος συγγενής) σε πήρε για πρώτη φορά μαζί του σε κάποιο καφενείο και το είδες από κοντά. Χωρίς να σου δείξει το παραμικρό, λες και το ένστικτο σε οδηγούσε, ήξερες από μόνος σου τι πρέπει να κάνεις και πώς να στείλεις τη μπάλα στο αντίπαλο τέρμα.

2. Γιατί υπήρχε πάντα εκεί, πολύ πριν τα video games. Ωραίες οι κονσόλες και οι new age παιχνιδομηχανές με τα φοβερά γραφικά, όμως όλα αυτά ήρθαν πολύ μετά. Για όσους γεννήθηκαν μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα μεταξύ Fifa και Pro. H απάντηση ήταν, είναι και θα είναι το ξύλινο (ποδοσφαιράκι).

3. Γιατί σε φέρνει πιο κοντά με την παρέα. Το ιδανικό σκηνικό για κάθε φανατικό ποδοσφαιρόφιλο περιλαμβάνει φαγητό, μπύρες και παιχνίδι από το βράδυ μέχρι το πρωί. Όσα περισσότερα άτομα, τόσο το καλύτερο. Οι ομάδες χωρίζονται, οι χειρολαβές στριφογυρνούν, τα γκολ αρχίζουν να μετρούν και τα χαρτιά και τα μολύβια παίρνουν φωτιά για τις απαραίτητες σημειώσεις με τα σκορ. Το μόνο που μένει να καθοριστεί είναι το «έπαθλο» της νικήτριας ομάδας. Αυτό θα το βρείτε μεταξύ σας.

Ποδοσφαιράκι

4. Γιατί αποτελεί ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον κολλητό σου. Δεν υπάρχει κάτι πιο πρωτότυπο και ενδιαφέρον, που μπορείς να αγοράσεις σε έναν καλό σου φίλο για μια ειδική περίσταση, όπως γενέθλια, γάμο ή οποιοδήποτε άλλο εορτασμό. Αν τώρα ψάχνεις το ιδανικό ποδοσφαιράκι που θα του χαρίσεις, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στην ιστοσελίδα της εταιρείας Σιβισίδη και να κάνεις την επιλογή σου ανάμεσα σε διάφορα μοντέλα. Παράλληλα, στο συγκεκριμένο eshop θα βρεις κι άλλα προϊόντα όπως μπιλιάρδα, τράπουλες και πολλά ακόμα.

5. Γιατί είναι η καλύτερη «προθέρμανση» πριν από κάποιον αγώνα της ομάδας σου. Πώς θα αποβάλλεις το άγχος και το στρες πριν τη σέντρα του ματς που περιμένεις με τόση ανυπομονησία να δεις μαζί με την παρέα σου; Mα, με μερικές «μπαλιές» στο αγαπημένο σου ποδοσφαιράκι. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια δική σας «προσομοίωση» του μεγάλου ντέρμπι. Να χωριστείτε σε ομάδες και να επιλέξετε πλευρές. Όλα αυτά μέχρι και το σφύριγμα της έναρξης. Τα υπόλοιπα στο ημίχρονο.

6. Γιατί μπορεί να γίνει ένα φανταστικό διακοσμητικό για το σαλόνι σου. Εδώ που τα λέμε, ακόμη και τις ώρες που δεν παίζεις με αυτό, το ξύλινο ποδοσφαιράκι τραβάει τα βλέμματα κάθε επισκέπτη του σπιτιού. Ειδικά τα ποδοσφαιράκια που κατασκευάζει η Sivissidis Bros έχουν γερή και ελαφριά κατασκευή, επένδυση με άκαυστο post forming, δάπεδο από φελλό με ειδική επεξεργασία, βαμμένο στα χρώματα του γηπέδου, με κλίση στις γωνίες. Ένα διαχρονικό διακοσμητικό, που θα το ζήλευαν πολλοί.

Ποδοσφαιράκι

7. Γιατί σε γυρνάει πίσω στις ατελείωτες ώρες που πέρασες μαζί του ως φοιτητής. Πόσες ώρες άραγε να «κάηκαν» στις χειρολαβές του; Τα πρωινά με τον καφέ, τα απογεύματα κρατώντας σημειώσεις από τη σχολή, αλλά και τα βράδια μετά την ταινία στο σινεμά. Όλα τους είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Το ξύλινο ποδοσφαιράκι.

8. Γιατί θέλει τεχνική. Ασχέτως αν πολλοί πιστεύουν πως είναι το πιο απλό παιχνίδι του κόσμου, δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ξύλινο ποδοσφαιράκι έχει μυστικά και τεχνικές. Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Πρέπει να παρατηρείς κάθε δευτερόλεπτο πού βρίσκεται η μπάλα, να ξέρεις πώς θα την χτυπήσεις έτσι ώστε να περάσει την άμυνα και να μπερδέψει τον τερματοφύλακα. Όσοι γυρνούν απλά με δύναμη τις χειρολαβές θα έπρεπε να αποβάλλονται.

9. Γιατί όλοι ζηλεύαμε τον Joe και τον Chandler που είχαν ένα στα «Φιλαράκια». Αν μας ρωτούσε κάποιος ποιο ήταν το αγαπημένο μας πράγμα από εκείνο το iconic διαμέρισμα, στο οποίο έμεναν οι δύο Friends, αυτό θα ήταν με διαφορά το ποδοσφαιράκι τους. Τι κι αν το έλεγαν «foosball»; Τους το συγχωρούμε, γιατί είχαν περάσει πολλές στιγμές παίζοντας και συζητώντας ταυτόχρονα από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο σοβαρά θέματα της παρέας. Τη σκηνή που η Monica το διέλυσε, προσπαθούμε ακόμη να την διαγράψουμε από τη μνήμη μας.

Ποδοσφαιράκι

10. Γιατί εκτοξεύει την αδρεναλίνη σου. Με πολύ απλά λόγια, το ποδοσφαράκι σημαίνει παρέα, διασκέδαση, μπάλα, εκτόνωση και ΓΚΟΛ. Για να μπορέσεις, λοιπόν, να ξανανιώσεις εκείνο το συναίσθημα που ένιωθες κάθε φορά που άγγιζες τη χειρολαβή του και κοίταζες τον αντίπαλό σου στα μάτια, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Σιβισίδη και να κάνεις δικό σου ένα αυθεντικό ξύλινο ποδοσφαράκι. Παράλληλα, εκεί θα βρεις και μεγάλη γκάμα από άλλα προϊόντα όπως τραπέζια μπιλιάρδου, air hockey, πινγκ πονγκ, στόχους με βελάκια, επιτραπέζια και είδη bowling.

.

......

Αρχίζει το ματς!

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος