Μετά τον Καζαντζίδη έκλεψαν και την προτομή και του Παπαφλέσσα

Newsroom
Μετά τον Καζαντζίδη έκλεψαν και την προτομή και του Παπαφλέσσα
Την προηγούμενη Κυριακή έγινε γνωστή η κλοπή της προτομής του Στέλιου Καζαντζίδη και σήμερα μάθαμε για ανάλογο περιστατικό με αυτή του Παπαφλέσσα.

Σε συνηθισμένο φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η αφαίρεση ομοιωμάτων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της χώρας, προς τιμή μεγάλων προσωπικοτήτων. Την προηγούμενη Κυριακή είχαν την κλοπή αυτής του Στέλιου Καζαντζίδη από τη Νέα Ιωνία και τώρα έγινε γνωστή του Παπαφλέσσα από την Καλαμάτα.

Μάλιστα, οι χθεσινές εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη στο Μανιάκι που θυσιάστηκε ο ίδιος και 300 συμπολεμιστές του, έγιναν με προσωρινό ομοίωμά του, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα, το κανονικό είχε αφαιρεθεί από επιτήδειους.

Η προτομή βάρους περίπου 40 κιλών, που κατασκευάστηκε στα χυτήρια του Ελληνικού Στρατού και «δίδυμή» της βρίσκεται στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα, είχε τοποθετηθεί στο μνημείο που βρίσκεται στον τόπο της μάχης, στα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου– Νέστορος στη Μεσσηνία.

Η ασφάλεια Καλαμάτας διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, όμως άπαντες είναι σίγουροι πως πίσω από την ενέργεια υπάρχουν άνθρωποι που πουλάνε κομμάτια χαλκού.