Security... δολοφόνοι: Πληρώνονται για τεστάρουν την ασφάλεια των πλούσιων (vid)

Newsroom
Security... δολοφόνοι: Πληρώνονται για τεστάρουν την ασφάλεια των πλούσιων (vid)
O Guillaume Vetier αποκαλύπτει τη νέα τάση μεταξύ των μεγάλων προσωπικοτήτων που ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Οι πλούσιοι, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κέντρα εξουσίας ή αυτοί που έχουν γίνει αποδέκτες απειλών, συνήθως αποφασίζουν να πληρώσουν ειδικές ομάδες, νόμιμες ή παράνομες, προκειμένου να φυλάσσουν τους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Είναι όμως αρκετό; Όχι, καθώς έχουν καταγραφεί ουκ ολίγες περιπτώσεις πως η ασφάλεια των υψηλών αυτών προσώπων, έχει ουσιαστικά αποτύχει να προστατεύσει τους πελάτες τους. Κάτι που έχει αναγκάσει πολλούς, που έχουν τέτοιες ανησυχίες, να θέλουν να τεστάρουν τις ικανότητες των ανθρώπων που έχουν προσλάβει.

Κάπου εδώ μπαίνει ο Guillaume Vetier, ο 38χρονος πρώην στρατιωτικός, ο οποίος έχει ιδρύσει την «Golem Protection» και μεταξύ των επιλογών που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους είναι και αυτό... Να προβεί ο ίδιος και η ομάδα του σε μία ρεαλιστική, αλλά ψεύτικη δολοφονική επίθεση.

«Πριν η δουλειά μου, ως στρατιωτικός, ήταν να σκοτώνω ανθρώπους στην πραγματικότητα. Τώρα τους προστατεύω, αλλά ερχόμενος από την άλλη πλευρά του φράχτη», είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Sun, συμπληρώνοντας: «Ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο διεισδύουν σας και εμάς, αλλά είμαστε οι μοναδικοί στον κόσμο που τσεκάρουμε την ομάδα προστασίας. Κανείς άλλος δεν το κάνει. Μας προσλαμβάνουν επειδή έχουν αμφιβολίες για την ασφάλειά τους, καθώς θεωρούν πως κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

Πως γίνεται

Μιλώντας για την τακτική που χρησιμοποιούν, ανέφερε: «Περνάμε πολλές μέρες παρακολουθώντας το σπίτι, εξετάζοντας κάθε τρόπο για να μπούμε μέσα. Είναι σαν στρατιωτική επιχείρηση και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Περνάμε από τα συστήματα ασφαλείας και τους σεκιούριτι, φτάνουμε στον πελάτη και τον σκοτώνουμε», τονίζοντας πως μία αποστολή μπορεί να πάρει ακόμα και εβδομάδες παρακολούθησης.

Έφερε μάλιστα και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου χρειάστηκε να νοικιάσουν ένα σπίτι δίπλα από αυτό του πελάτη, βάζοντας μία γυναίκα να περνάει καθημερινά από εκεί με ένα παιδί για να τσεκάρει τα επίπεδα ασφαλείας. Επειδή αυτό γινόταν πολύ συχνά, οι φύλακες συνήθισαν να την βλέπουν και αδιαφορούσαν για το πέρασμά της, κάτι που ποτέ δεν είναι καλό σε αυτή την δουλειά. Έτσι, την ημέρα της επιχείρησης, την ώρα που έβγαινε ο πελάτης, δεν πήραν κανένα μέτρο για την παρουσία της, έφτασε δίπλα του και κατάφερε να τον «σκοτώσει» με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Όπως τόνισε η ομάδα του που αποτελείται από 6 άτομα, όλοι πρώην στρατιωτικοί και άριστοι γνώστες πολεμικών τεχνών, χρησιμοποιούν ειδικά μαχαίρια που αντί να κόβουν αφήνουν σημάδι, προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως ο πελάτης έχει σκοτωθεί, η σφαίρες χρώματος για τον ίδιο λόγο.

Βέβαια, επειδή η άλλη πλευρά δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος, καθώς αν η επίθεση δεν πετύχει, μπορεί κάποιος μέλος της ομάδας να σκοτωθεί.

Οι συμβουλές

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε, έδωσε και 5 συμβουλές, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εισβολής σε κάποιο σπίτι.

  1. Κλείδωσε τις πόρτες και τα παράθυρα
  2. Ασφάλισε την αυλή και με την γεμίζεις με πράγματα στα οποία μπορει να κρυφτεί ο εισβολέας
  3. Βάλε ενισχυμένες κλειδαριές.
  4. Μην δείχνεις σημάδια πλούτου
  5. Μάθε ποιοι είναι οι γείτονές σου