Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές την τελευταία στιγμή στην Θεσσαλονίκη: «Η οροφή ήταν στον αέρα» (vid)

Newsroom
Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές την τελευταία στιγμή στην Θεσσαλονίκη: «Η οροφή ήταν στον αέρα» (vid)
Το περιστατικό που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως που παρήγγειλε.

Σοκ προκάλεσαν χτες (4/11) οι εικόνες από δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οροφή αίθουσας κατέρρευσε και πλάκωσε τα θρανία της τάξης.

Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και οι 19 μαθητές της ΣΤ’ τάξης σώθηκαν από καθαρή τύχη και κυρίως από την παρατηρητικότητα της δασκάλας τους, η οποία έβγαλε τους μαθητές από την αίθουσα λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή.

«Στις 08.00 το πρωί μπήκα στην αίθουσα της ΣΤ’ δημοτικού για να κάνουμε προσευχή γιατί στις 09.00 θα πηγαίναμε εκδρομή. Τότε σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα ρωγμές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη ημέρα. Αμέσως σκέφτηκα να πάρω τα παιδιά και να βγούμε έξω. "Θα κάτσω τώρα εδώ να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας;", πραγματικά αυτό σκέφτηκα. "Είναι δυνατόν;" Και τα μάζεψα και φύγαμε γρήγορα – γρήγορα», είπε η δασκάλα στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Λίγο αργότερα βγήκα τον επιστάτη και του λέω "μήπως είναι η ιδέα μου, ρίξε κι εσύ μια ματιά", γιατί δεν είχε πέσει ακόμα. Πάει και γυρνώντας μου λέει "έχεις δίκιο. Όλο το ταβάνι στηρίζεται στο κουρτινόξυλο". Στο πεντάλεπτο έγινε αυτό. Ήταν ήδη στον αέρα η οροφή. Πέντε λεπτά αφ’ ότου είχαμε βγει από την αίθουσα», σημειώνει η ίδια.

Η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα από ιδιωτικό συνεργείο, που έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στη διεύθυνση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

«Βγήκαμε έξω στις 08.30 και στις 09.00 το ταβάνι έπεσε. Και παρ’ ότι ήταν με ρωγμές, δεν είχαν πέσει κάτω κομμάτια για να θορυβηθούμε νωρίτερα. Τίποτα απολύτως. Μόνο λίγη σκόνη υπήρχε στο πάτωμα. Όταν στις 09.00 άκουσα το κουδούνι, σχεδόν ταυτόχρονα άκουσα και τον θόρυβο. Κι είδα να βγαίνει και σκόνη από το παράθυρο. Έπεσε όλο το ταβάνι. Δεν το πιστεύω πως έγινε όλο αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα. Στις 09.00 που έπεσε το ταβάνι θα ήμασταν μέσα», τόνισε.

«Κανείς από τους συναδέλφους μου δε με πίστευε. Τους έλεγα, όταν βγήκαμε στο προαύλιο, ότι θα πέσει το ταβάνι και κανένας δε με πίστευε. Τα δε, παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Εγώ είπα στα παιδιά να βγούμε έξω γιατί είδα αυτές τις ρωγμές. Βγήκαμε, παίξαμε έξω για να περάσει η ώρα και τα παιδιά δεν κατάλαβαν, δε φοβήθηκαν», λέει η δασκάλα.