Τεράστιος κομήτης με διάμετρο 160 χλμ. κατευθύνεται στο ηλιακό μας σύστημα

Newsroom
Τεράστιος κομήτης με διάμετρο 160 χλμ. κατευθύνεται στο ηλιακό μας σύστημα
Λόγω του μεγάλου μεγέθους του, οι επιστήμονες θεωρούσαν πως ο Bernardinelli-Bernstein ήταν πλανήτης... νάνος.

Οι λάτρεις των θεωριών συνομωσίας και της καταστροφολογίας, έχουν βρει τις τελευταίες ημέρες κάτι νέο να ασχοληθούν, καθώς ένα τεράστιος κομήτης κατευθύνεται προς το ηλιακό μας σύστημα.

Ο λόγος για τον C/2014 UN271, ο οποίος όταν είχε αρχικά ανακαλυφθεί από τους Pedro Bernardinelli και Gary Bernstei του Πανεπιστημίου της Πανσυλβάνια, λόγω του μεγάλου μεγέθους του, όλοι θεωρούσαν πως ήταν απλά ένας πλανήτης νάνος, όμως εδώ και λίγο παρατηρήθηκε η κίνησή του, με αποτέλεσμα άπαντες να καταλάβουν οτι πρόκειται για κομήτη.

Για να καταλάβετε το μέγεθός του, o Μέγας Κομήτης του 1997, ο Χέιλ-Μποπ, είχε διάμετρο 30 χιλιόμετρα, ενώ αυτός έχει περίπου 160 χιλιόμετρα. Είναι πάνω από 5 φορές μεγαλύτερό του δηλαδή...

Αυτό το τεράστιο λοιπόν... αντικείμενο αναμένεται να περάσει από το ηλιακό μας σύστημα το 2031 και η απόστασή του από τον Ήλιο θα είναι 10,9 Αστρονομικές Μονάδες.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απόστασης, κάθε τέτοια μονάδα ισοδυναμεί με την... διαδρομή Γη-Ήλιος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, μόλις πλησιάσει τον Κρόνο θα αποκτήσει την κλασσική... ουρά, καθώς θα αρχίσει να «καίγεται» από τον ήλιο και την ακτινοβολία.