Πώς δεν το είδε κανείς; Iαπωνικό τάνκερ έδεσε στο λιμάνι με μια νεκρή φάλαινα «κολλημένη» στην πλώρη (pic)

Newsroom
Πώς δεν το είδε κανείς; Iαπωνικό τάνκερ έδεσε στο λιμάνι με μια νεκρή φάλαινα «κολλημένη» στην πλώρη (pic)
Το πλήρωμα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα πως είχε χτυπήσει φάλαινα.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ιαπωνία όταν ένα τάνκερ έδεσε σε λιμάνι με μια νεκρή φάλαινα σχεδόν δέκα μέτρων κολλημένη στην πλώρη, χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Οι συγκλονιστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν την φάλαινα να «απλώνεται» πάνω στην πλώρη του πλοίου στο λιμάνι της Μιζουσίμα στην πόλη Κουρασίκι.

Αφού προσάραξε το τάνκερ, τότε οι ντόπιοι που ήταν στο λιμάνι είδαν το νεκρό θηλαστικό και κλήθηκε η ακτοφυλακή. Μάλιστα, τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι το δεξαμενόπλοιο διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό και το πλήρωμα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα ότι είχε χτυπήσει φάλαινα.

«Ψαρεύω εδώ για δεκαετίες, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω φάλαινα», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας ψαράς που είδε το βυτιοφόρο στο λιμάνι.

«Ζω για περισσότερα από ογδόντα χρόνια, αλλά είναι η πρώτη μου φορά που βλέπω φάλαινα», είπε ένας άλλος μάρτυρας.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Ακτοφυλακής της Μιζουσίμα είπε ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο και εξετάζονται μέτρα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να συμβεί ξανά κάτι ανάλογο.

Το είδος της φάλαινας

Το είδος της φάλαινας δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά το Ινστιτούτο Ερευνών Κητοειδών είπε ότι φαίνεται να ήταν «μεγάπτερη».

Η μεγάπτερη φάλαινα (Megaptera novaeangliae) είναι ένα κητώδες θηλαστικό μεγάλου μεγέθους : οι ενήλικες φτάνουν συνήθως τα 13 με 14 μέτρα σε μήκος και ζυγίζουν κατά μέσο όρο 25 τόνους.

Η μεγάπτερη πραγματοποιεί εντυπωσιακά άλματα έξω από το νερό. Ζει στους ωκεανούς και τις θάλασσες ολόκληρου του κόσμου.