Κρέμασε το σκουφάκι της η Πελεγκρίνι

Κρέμασε το σκουφάκι της η Πελεγκρίνι

bet365

Η Φεντερίκα Πελεγκρίνι, η πρώτη Ιταλίδα χρυσή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, ξεκίνησε το 2004 από την Αθήνα και ολοκλήρωσε στα 32 της το 2021 στο Τόκιο.

Ο τελικός στα 200μ ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν η τελευταία κούρσα στην καριέρα της Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

H 32χρονη Ιταλίδα ξεκίνησε στα 16 της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ελεύθερο ενώ το 2008 στο Πεκίνο έγινε η πρώτη κολυμβήτρια της γειτονικής χώρας που κερδίζει χρυσό μετάλλιο (200μ).

Ήταν παρούσα το 2012 στο Λονδίνο, το 2016 στο Ρίο και το σκέφτηκε μετά από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εάν θα πρέπει να συνεχίσει και το 2021 και το πήρε απόφαση.

«Αποχωρώ ήρεμη, έχοντας ζήσει απίστευτες στιγμές. Ηταν ένα όμορφο ταξίδι, που το αγάπησα από την αρχή ως το τέλος. Οταν ακούμπησα στον τοίχο, σκέφτηκα ότι τελείωσε. Εχω αποδεχθεί ότι το πρώτο κομμάτι της ζωής μου σταματάει. Η απόφασή μου είναι οριστική και ένας Ολυμπιακός τελικός είναι ιδανικό τελείωμα», είπε η Πελεγκρίνι.

Η Φεντερίκα έχει κατακτήσει 8 σερί μετάλλια στα 200μ ελέυθερο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (4-3-1) και 5 σε Ευρωπαϊκό.

Έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ ελέυθερο ενώ έψει ψηφιστεί από τους Ιταλούς ως η κορυφαία τους κολυμβήτρια όλων των εποχών.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα