Γέμελος: «Βλέπω μετάλλιο και σύνολο 4 τελικούς στο Τόκιο για την κολύμβηση»

Γέμελος: «Βλέπω μετάλλιο και σύνολο 4 τελικούς στο Τόκιο για την κολύμβηση»

bet365

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, δίνει στο Gazzetta τα προγνωστικά του για τους Έλληνες κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η κολύμβηση αρχίζει το Σάββατο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η Ελλάδα θα είναι παρούσα και σ' αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός διεκδικώντας μάλιστα με αξιώσεις και ένα μετάλλιο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, ο οποίος οδήγησε τον Σπύρο Γιαννιώτη στο ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης στο Ρίο το 2016, έχει 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μιλάει στο Gazzetta για αυτά που περιμένει από τους Έλληνες κολυμβητές στο Τόκιο.

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σ' όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Να απολαύσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί είναι μοναδική εμπειρία που θα θυμούνται σ' όλη τους τη ζωή», σημειώνει αρχικά ο Νίκος Γέμελος.

γκολομε

«Διψάει ο Κριστιάν»

Ο έμπειρος προπονητής τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρει μετάλλιο στην πισίνα. «Ο Κριστιάν είναι από τα φαβορί για μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο. Είναι 2ος στον κόσμο το 2019 και δείχνει με τις τελευταίες επιδόσεις του ότι μπορεί να μπει στα μετάλλια.

Θεωρώ ότι έχει προετοιμαστεί γι' αυτή τη μεγάλη κούρσα. Έχει στόφα πρωταθλητή ο Κριστιάν και διψάει για μετάλλιο. Ο Ντρέσελ είναι ανίκητος. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να τον δω να πάει και στα 20.90. Θα είναι άθλος το Ολυμπιακό μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση αλλά ο Κριστιάν μπορεί να μας το χαρίσει», τονίζει ο Γέμελος.

ανν

«Ο Απόστολος και η Άννα»

Εκτός από τον Γκολομέεβ ο Νίκος Γέμελος "βλέπει" άλλους 3 τελικούς στο "Τόκιο 2020". «Ο Χρήστου δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Με την σταθερότητα που δείχνει σίγουρα είναι στις δυνατότητες του μια θέση στον τελικό στα 100μ ύπτιο. Βλέπω και καλή επίδοση και ίσως έναν ημιτελικό στα 100μ ελεύθερο για τον Απόστολο. Μετά η Άννα Ντουντουνάκη θα πρέπει να έχει πρώτο μέλημα τον ημιτελικό στα 100μ πεταλούδα.

αποστολος

Πρέπει να πάει βήμα βήμα. Είναι καλό ότι κολυμπάει στην ίδια σειρά με γρήγορες αθλήτριες. Θεωρώ δύσκολο τον τελικό αλλά είναι κοντά η Άννα. Ακόμη βλέπω τελικό στα 4χ100μ μικτή ανδρών. Πολύ καλή ομάδα και νομίζω θα πάμε καλά. Την πιστεύω περισσότερο από τις σκυτάλες μας. Η 4χ100μ ελεύθερο μπορεί ξανά πανελλήνιο ρεκόρ αλλά είναι πιο δύσκολος ο τελικός. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Τώρα όσο αφορά την 4χ100μ μικτή mixed είναι νέα σκυτάλη και δεν θα είναι εύκολο να πάει τελικό».

Όσο αφορά τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων ο Νίκος Γέμελος μας λέει δυο ονόματα: «Ο ένας είναι ο Κάλεμπ Ντρέσελ που είναι και αντίπαλος του Κριστιάν. Νομίζω θα σαρώσει τα πάντα. Από την άλλη στις γυναίκες θα δούμε την Κέιτι Λεντέκι που στους τελευταίους Ολυμπιακούς είχε 5 μετάλλια. Έχει Ιάπωνες όπως ο Σέτο που θα ξεχωρίσουν και πιστεύω πολύ στους Ρώσους».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα