Τεράστια «γκάφα» των Πολωνών που έστειλαν στο Τόκιο κολυμβητές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής

Τεράστια «γκάφα» των Πολωνών που έστειλαν στο Τόκιο κολυμβητές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής

bet365

Η Πολωνία έστειλε 6 κολυμβητές στο Τόκιο αλλά επέστρεψαν γιατί απλά δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στο Τόκιο και στην Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης της Πολωνίας.

Οι Πολωνοί έστειλαν 23 κολυμβητές στο Τόκιο αλλά όταν έφτασαν οι 6 δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και επέστρεψαν.

Ο λόγος ήταν ότι η ομοσπονδία κολύμβησης της χώρας τους είχε παρερμηνεύσει τις οδηγίες της FINA σχετικά με την πρόκριση και οι αθλητές απλά δεν είχαν προκριθεί.

Το λάθος έγινε για τα μέλη της σκυταλοδρομίας που δεν είχαν τελικά πιάσει το όριο. Οι αθλητές είναι οι: Αλίτσια Τσορζ,Μπάρτοζ Πιτσόροβιτς, Αλεξάντρα Πολάνσκα, ο Ματέους Χοβάνιεκ, Ντομίνικα Κοσακόβσκα, Γιαν Χόλουμπ.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της PZP, Πάβελ Σλομίνσκι, ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος.

Οι κολυμβητές "απειλούν" να κινηθούν νομικά κατά της ομοσπονδίας και οι 22 από τους 23 κολυμβητές υπέγραψαν ανακοίνωση κατά της ομοσπονδίας που ζητούν την παραίτηση του ΔΣ.

«Φαντασθείτε να θυσιάζετε πέντε χρόνια από την ζωή σας και η θυσία σας να εξελιχθεί σε μια τεράστια αποτυχία», επεσήμανε η Τσορτζ.

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!