Νέο Peugeot SUV 2008: Εντυπωσιακή εξέλιξη

Gazzetta team
Νέο Peugeot SUV 2008: Εντυπωσιακή εξέλιξη
Ριζικά αλλαγμένο, σημαντικά μεγαλύτερο, με πλούσια γκάμα βραβευμένων κινητήρων και αμιγώς ηλεκτρικό, το 2008 βάζει υποψηφιότητα για την κορυφή της κατηγορίας του.

Η δεύτερη γενιά του 2008, ενός από τα πλέον πετυχημένα B SUV στην Ευρώπη από το 2013 που έκανε το ντεμπούτο του, ανεβάζει σε δυσθεώρητο ύψος τον πήχη της αισθητικής, της απόδοσης και της δυνατότητας επιλογών.

Καλύτερο παντού

Το νέο Peugeot SUV 2008 είναι όχι μόνο ολοκαίνουριο, έχοντας διατηρήσει ελάχιστα στοιχεία του προκατόχου του, αλλά και σημαντικά βελτιωμένο σε κάθε τομέα. Η αισθητική έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Στοιχεία όπως οι “χαυλιόδοντες” των φώτων ημέρας εμπρός που παραπέμπουν άμεσα σε λέοντα, αλλά και τα συνεχή τριγωνικά μοτίβα, δίνουν ένα έντονο χαρακτήρα στο αμάξωμα. Το συνολικό αποτέλεσμα έχει πρωτοτυπία, δυναμισμό και όγκο, με στοιχεία από το μεγαλύτερο 3008 και το 208 που συνδυάζονται αριστοτεχνικά, καταλήγοντας σε ένα ιδιαίτερο και άμεσα διακριτό αποτέλεσμα.

Τα 14 εκατοστά της αύξησης του μήκους (πλέον 4.3 μέτρα το αμάξωμα) έχουν επιφέρει όφελος στον τομέα των χώρων αλλά και της συνολικής ισορροπίας των όγκων. Ταυτόχρονα, ο όγκος του χώρου αποσκευών έχει ανέβει στα 434 λίτρα, καθιστώντας το νέο 2008 ένα από τα πλέον ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Πρωτότυπο και ποιοτικό εσωτερικό

Το ψηφιακό 3D iCockpit κλέβει την παράσταση. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και ψηλά τοποθετημένος, μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, με τρισδιάστατη απεικόνιση. Το τιμόνι είναι μικρό και επίπεδο τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω μέρος του, ενώ το ταμπλό αφαιρετικό και υλοποιημένο με ποιοτικά υλικά. Οι διακόπτες αεροπορικού τύπου στο κέντρο του ταμπλό δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο αισθητικό τόνο και είναι πρακτικοί, ενώ συνολικά η εργονομία είναι πολύ καλή, οι θέσεις για καθημερινά αντικείμενα και μπουκάλια αρκετές και η σχεδίαση πολύ εμπνευσμένη.

Ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος, με σύγχρονα και λειτουργικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και -μεταξύ πολλών άλλων- ένα προηγμένο και εύκολο στη χρήση σύστημα multimedia με οθόνη αφής από 7'' έως και 10''. Οι επιβάτες απολαμβάνουν επίσης τη σιγουριά της απόλυτης ασφάλειας, καθώς το νέο Peugeot SUV 2008 έχει αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων, στις δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα αξιoλόγησης Euro NCAP.

Στιβαρό και αποτελεσματικό

Η άνεση που προσφέρει η ανάρτηση του νέου Peugeot 2008 είναι πολύ καλή και ταυτόχρονα η αίσθηση σταθερότητας εντυπωσιάζει, ενώ στις στροφές οι κλίσεις είναι μικρές και η απόκριση στις εντολές του οδηγού ακριβής. Σε συνδυασμό με το στιβαρό αμάξωμα και την πολύ καλή ηχομόνωση, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια κάψουλα απομόνωσης, ταυτόχρονα όμως διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο και την επικοινωνία με το αυτοκίνητο.

Τεχνολογικά προηγμένοι κινητήρες

Ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης PureTech που έχει αναδειχτεί πολλές φορές “κινητήρας της χρονιάς”, διατίθεται σε εκδόσεις ισχύος 100, 130 και 155 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο ή το πρωτοποριακό αυτόματο 8 σχέσεων EAT8. Με κάθε έναν από τους κινητήρες βενζίνης, το μικρό σχετικά βάρος του αμαξώματος βοηθά στην επίτευξη αξιόλογων επιδόσεων με περιορισμένη κατανάλωση και κάλυψη των πιο πρόσφατων προδιαγραφών ρύπων EURO 6d.

Για τη μέγιστη αποδοτικότητα, οι εξαιρετικά οικονομικοί diesel κινητήρες BlueHDi στα 1.5 λίτρα, αποτελούν μια ακαταμάχητη πρόταση, με ισχύ 100 ή 130 ίππων. Ο πρώτος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο δεύτερος με αυτόματο EAT8.

Το πρωτοποριακό e-2008

Το μοναδικό B SUV ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας στην ελληνική αγορά σήμερα, το νέο Peugeot e-2008, διαθέτει μια εξαιρετική μηχανολογική συγκρότηση που το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο ηλεκτρικός του κινητήρας αποδίδει 136 ίππους ισχύος και 260 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας εξαιρετική επιτάχυνση.

Η συστοιχία των μπαταριών που διαθέτει είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αμαξώματος, με αποτέλεσμα πολύ χαμηλό κέντρο βάρους και εξαιρετική ασφάλεια. Η εμβέλεια με μια πλήρη φόρτιση φτάνει στα 320 χιλιόμετρα, ενώ σε φορτιστή 100 kW συνεχούς ρεύματος, η φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας απαιτεί χρόνο μόλις μισής ώρας.

Δύο προγράμματα ανάκτησης ενέργειας και τρία προγράμματα οδήγησης, δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα επίτευξης της ιδανικής εμβέλειας ή της αναζήτησης των μέγιστων επιδόσεων.

Με τους χώρους να παραμένουν αντίστοιχοι των εκδόσεων με συμβατικούς κινητήρες, το νέο Peugeot e-2008 αποτελεί μια εξαιρετική πρακτική πρόταση, με επιπλέον όφελος την 8ετή ή για 160.000 χιλιόμετρα εγγύησης τη μπαταρίας, για διατήρηση του 70% της λειτουργικότητάς της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!