Νέα Mercedes GLA: Παράσταση κορυφής

Gazzetta team
Νέα Mercedes GLA: Παράσταση κορυφής
Δυναμική, ενεργητική, έτοιμη για κάθε απόδραση και με εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες, η νέα Mercedes GLA ήρθε για να διεκδικήσει την κορυφή των SUV.

Με την πρώτη προσπάθεια το 2014, η Mercecdes δημιούργησε ένα συμπαγές SUV που κέρδισε την εκτίμηση τόσο του αγοραστικού κοινού, με πάνω από ένα εκατομμύριο GLA να έχουν πωληθεί έως σήμερα, όσο και των ειδικών δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο. Η εξαιρετική πορεία της πρώτης GLA δημιούργησε επομένως μεγάλες προσδοκίες για το μοντέλο δεύτερης γενιάς, που μόλις παρουσιάστηκε στη χώρα μας.

Νέα Mercedes GLA

Η τέχνη της εκμετάλλευσης των χώρων

Πως κάνεις ένα μικρότερο σε μήκος μοντέλο πολύ πιο ευρύχωρο; Την απάντηση δίνει πολύ εύλογα η νέα Mercedes GLA, η οποία σε σχέση με την απερχόμενη γενιά έχει μικρότερο μήκος κατά 1,4 εκαστά, αλλά πολύ πιο μεγάλους χώρους. Το μυστικό βρίσκεται στην αύξηση του πλάτους κατά 3 εκατοστά και του ύψους κατά 10,4.

Νέα Mercedes GLA

Πλέον, το συνολικό μήκος είναι 4.410 μέτρα και το πλάτος 1,834. Το μεταξόνιο των 2,729 και το αυξημένο ύψος επέτρεψαν την αύξηση του χώρου για τα γόνατα των πίσω επιβατών κατά 11,5 εκατοστά, δίνοντας πολύ περισσότερο αέρα από ότι πριν. Σημαντική είναι και η βελτίωση στο χώρο αποσκευών, που πλέον έχει όγκο 435 λίτρα (+14 δηλαδή). Οι πλάτες των τριών πίσω καθισμάτων, είναι αναδιπλούμενες και διαιρούμενες ενώ υπάρχει και η προαιρετική δυνατότητα τα πίσω καθίσματα να μετακινούνται εμπρός-πίσω κατά 14 εκατοστά, αυξάνοντας κατακόρυφα την πρακτικότητα. Σημαντική ευελιξία προσφέρει επίσης και το δάπεδο χώρου φόρτωσης με δυνατότητα ρύθμισης ύψους, το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Ο οδηγός, χάρη στην ψηλότερη θέση οδήγησης, απολαμβάνει ευκολότερη είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, μαζί με εξαιρετική ορατότητα και εποπτεία.

Νέα Mercedes GLA

Η επιτομή της κομψότητας

Η η νέα Mercedes GLA είναι επιβλητική αλλά και εκλεπτυσμένη ταυτόχρονα, καθώς διαθέτει πολύ καθαρές γραμμές. Με έντονη τη στιβαρή εικόνα ενός SUV, διακρίνεται για το αυξημένο ύψος της, το οποίο συμβάλλει στην κυριαρχική της παρουσία στο δρόμο. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα που στενεύουν όσο πλησιάζουν στην πινακίδα κυκλοφορίας προσδίδουν δυναμισμό όπως και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, η νέα GLA συνδυάζει την αισθητική αρτιότητα με την απόδοση, επιτυγχάνοντας άριστη αεροδυναμική με τιμή Cd από 0,28.

Νέα Mercedes GLA

Οι μεγάλοι τροχοί με διάμετρο έως 20 ίντσες, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και οι κοντοί πρόβολοι, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, συνθέτουν ένα οπτικό αποτέλεσμα με ένταση και βάθος που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Τεχνολογία που απολαμβάνεις

Στη νέα GLA περιλαμβάνονται συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με διευρυμένες και τεχνολογικά προηγμένες λειτουργίες. Ενδεικτικά διατίθενται η λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, η προειδοποίηση λωρίδας έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση αποβίβασης όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει το αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της, ενώ το Active Lane Assist αναλαμβάνει τη διατήρηση του αυτοκινήτου στα όρια της λωρίδας του στον αυτοκινητόδρομο. Η κάμερα οπισθοπορείας και η δυνατότητα περιμετρικής θέασης 360 μοιρών, εξασφαλίζουν εξαιρετική ορατότητα και ευκολία για τον οδηγό, τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε κάθε εξόρμηση στη φύση.

Νέα Mercedes GLA

Σε επίπεδο ενημέρωσης και συνδεσιμότητας, η νέα GLA κυριολεκτικά έρχεται από το μέλλον. Στο ταμπλό φιλοξενείται η εντελώς ανεξάρτητη μονάδα οθονών, η οποία διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: δύο οθόνες 7 ιντσών, μία οθόνη 7 και μία 10,25 ιντσών και τέλος με δύο οθόνες 10,25 ιντσών. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, με τη φράση «Hey Mercedes». Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα χάρη σε μια ευρεία γκάμα επιλογών.

Νέα Mercedes GLA

Μια νέα εμπειρία άνεσης και ευεξίας προσφέρει η υιοθέτηση του συστήματος ENERGIZING, που προσφέρεται προαιρετικά και ρυθμίζει διάφορα συστήματα ανέσεων, όπως φωτισμού και μουσικής, ανάλογα με τη διάθεση. Επίσης, προσφέρει επιλογές μασάζ, μέσα από μια πλούσια ποικιλία προγραμμάτων ευεξίας.

Περισσότερη ισχύς, ασφάλεια και οικονομία

Τα μηχανικά μέρη της νέας GLA αποτελούν την επιτομή της τεχνολογίας αιχμής. Από την ανάρτηση με τα ελαφρά ψαλίδια αλουμινίου και τη διάταξη τεσσάρων συνδέσμων πίσω, έως και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, τα πάντα λειτουργούν με στόχο τη μέγιστη απόλαυση της οδήγησης και την ασφάλεια.

Νέα Mercedes GLA

Η νέα GLA εξοπλίζεται με τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι διαθέτουν μεγαλύτερη απόδοση ισχύος, υψηλότερη αποδοτικότητα και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων. Μέσα στο έτος θα διατίθεται ένα μοντέλο EQ Power με υβριδικό σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η EQA, ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Η βασική έκδοση των βενζινοκίνητων μοντέλων περιλαμβάνει το τετρακύλινδρο σύνολο των 1,33 λίτρων της GLA 200, με ισχύ 163 ίππων και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για αποδοτική λειτουργία υπό μερικό φορτίο. Ο ισχυρός και αποδοτικός κινητήρας καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,7 λίτρα/100 χλμ.

Νέα Mercedes GLA

Ο δίλιτρος κινητήρας των ισχυρότερων βενζινοκίνητων μοντέλων GLA αποδίδει 225 ίππους και συνδυάζεται τόσο με κίνηση εμπρός, όσο και τετρακίνηση 4MATIC. Προσφέρεται μόνο με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8G-DCT και εξασφαλίζει δυναμικές επιδόσεις με μέση κατανάλωση από μόλις 6,5 λίτρα/100 χλμ.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της νέας GLA διαθέτουν το νέο 2λιτρο σύνολο, που καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και αποδίδει 150 ή 190 ίππους. Και στα δύο επίπεδα ισχύος η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται τόσο στους εμπρός όσο και σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Νέα Mercedes GLA

Η άνοδος στην κορυφή, συμφέρει

Η νέα GLA ξεχωρίζει στο ανταγωνισμό της premium κατηγορίας των συμπαγών SUV και αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο τεχνολογικά, όσο και αποδοτικά. Με τον κινητήρα των 1,3 λίτρων βενζίνης, ισχύος 163 ίππων, κοστίζει στη βασική της έκδοση 35.850 ευρώ.

Νέα Mercedes GLA

Ο εξοπλισμός είναι εντυπωσιακά πλήρης, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT, THERMATIC σύστημα κλιματισμού, σύστημα πολυμέσων MBUX, προγράμματα οδήγησης DYNAMIC SELECT, cruise control, σύστημα Active Brake Assist, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με δέρμα και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, κάμερα όπισθεν, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και ζάντες αλουμινίου 17". Αποτελεί έτσι όχι μόνο την κορυφαία, αλλά και μια εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση αγοράς, ειδικά με το πρόγραμμα Welcome TOMORROW που προσφέρει άτοκη περίοδο χάριτος 6 μηνών και άνεση προγραμματισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!