WRC: Ο Οζιέ συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. (vids)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Ο Οζιέ συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. (vids)
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε το Ράλι Κροατίας αλλά το Yaris WRC έχει υποστεί ζημιές

Ένα αναπάντεχο συμβάν μπορεί να στοιχήσει τη νίκη στο Ράλι Κροατίας στον Σεμπασιέν Οζιέ! O οδηγός της Toyota Gazoo Racing ξεκίνησε το τρίτο σκέλος με σύγκρουση με διερχόμενο ΙΧ επιβατικό όχημα στους δρόμους του Ζάγκρεμπ.

Ενώ ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2013-2018, 2020) του WRC βρισκόταν καθοδόν για την δέκατη-έβδομη και εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας, συγκρούστηκε με μία BMW 1 Series που κινούνταν γοργά στη δεξιά λωρίδα.

Ευτυχώς, τόσο ο Οζιέρ και ο συνοδηγός του Ζουλιέν Ινγκράσια, όσο και ο οδηγός του ΙΧ, απέφυγαν τον τραυματισμό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το οχήματά τους. Ενώ είναι άγνωστη η έκταση της ζημιάς στο επιβατικό όχημα, το αγωνιστικό Yaris WRC «τραυματίστηκε» στη δεξιά πλευρά. Και παρότι οι τροχοί παρέμειναν ανέπαφοι άρα το πλήρωμα συνεχίζει, η ζημιά δεν είναι μικρή.


Οι Οζιέ-Ινγκράσια σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου και προχώρησαν σε… μπαλώματα με μονωτική ταινία ενώ ο συνοδηγός αντιμετωπίζει τον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα, φορώντας προστατευτικά γυαλιά.

Ο Γάλλος έχασε έναντι του Έλφυν Έβανς 2.7 δευτερόλεπτα στην ΕΔ17, 7.0 δευτερόλεπτα στην ΕΔ18 και 1.1 δευτερόλεπτο στην ΕΔ19. Έτσι, θα μπει στην power stage δεύτερος γενικής κατάταξης, συνολικά 3.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ουαλό τιμ μέιτ του και 4.1 δευτερόλεπτα μπροστά από το Hyundai του Τιερί Νεβίλ που τον καταδιώκει.

Παρότι ο Γάλλος συνεχίζει κανονικά, προφανώς αυτό επηρεάζει τους χρόνους του. Έτσι, ενώ ξεκίνησε την ημέρα στην πρωτοπορία και με προβάδισμα 6.9 δευτερολέπτων, μετά την πρώτη ειδική αυτό έπεσε στα 4.2 ενώ στη δεύτερη ο Ogier έπεσε δεύτερος γενικής και 2.8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Elfyn Evans. Απομένουν άλλες δύο για την ολοκλήρωση του ράλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!