Κορονοϊός: Τι ισχύει με τις μάσκες στο αυτοκίνητο;

Gazzetta team
Κορονοϊός: Τι ισχύει με τις μάσκες στο αυτοκίνητο;
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, φέρνουν μια σειρά επιπλέον περιορισμών προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το φαινόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από τα επίπεδα αυξημένης επιτήρησης (3) και αυξημένου κινδύνου (4), δηλαδή στις πορτοκαλί και στις κόκκινες περιοχές, η χρήση της μάσκας στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ΔΕΝ είναι υποχρεωτική, μόνο:

  • Αν μέσα σε αυτά βρίσκεται μόνο ο οδηγός
  • Αν μέσα σε αυτά βρίσκεται μόνο ο ιδιοκτήτης ή επιβάτες είναι μέλη της οικογένειάς του, Α' βαθμού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της 23ης Οκτωβρίου, από τον από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, «Του μέτρου (σ.σ. της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας) εξαιρούνται επίσης, οι οδηγοί που βρίσκονται μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή μαζί με μέλη της οικογενείας τους, Α΄ βαθμού, που και αυτά εξαιρούνται από την χρήση μάσκας».

Έτσι, η χρήση μάσκας εντός των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αν:

Ο οδηγός δεν βρίσκεται στο αυτοκίνητο μόνος και

Οι συνεπιβάτες του είναι οποιοιδήποτε άλλοι εκτός των μελών της οικογένειάς του, A' βαθμού.

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα τουριστικά και στα υπεραστικά λεωφορεία, καθώς και σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς, δημόσιο ή ιδιωτικό, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Τα πρόστιμα για τη μη τήρηση του μέτρου ανέρχονται σε 150 ευρώ και βεβαιώνονται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν κάνει χρήση της μάσκας.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στα Ι.Χ.

Στις πορτοκαλί περιοχές, επιπέδου 3, ο ανώτατος αριθμός επιβατών σε ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο είναι τα τέσσερα άτομα, ενώ στις κόκκινες περιοχές, επιπέδου 4, τα τρία άτομα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τον οδηγό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!