O Tάνακ νικητής στα χιόνια του Ράλι Αρκτικής

Gazzetta team
O Tάνακ νικητής στα χιόνια του Ράλι Αρκτικής
Ο Οτ Τάνακ θριάμβευσε με Hyundai i20 WRC στο Ράλι Αρκτικής, αφήνοντας δεύτερο τον Κάλε Ροβάνπερα με Τοyota Yaris WRC, ο οποίος πέρασε πλέον επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος ράλι WRC, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Νεβίλ με Hyundai.

O Oτ Τάνακ πέτυχε μία πειστική νίκη στο Ράλι Αρκτικής, που πραγματοποιήθηκε σε ένα λευκό περιβάλλον με χιόνι και πάγους. Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai πήγε χαλαρά στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, σε αντίθεση με τους Ροβάνπερα (Toyota) και Νεβίλ (Hyundai) οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Ο νεαρός Φιλανδός πήρε στο νήμα το πάνω χέρι με διαφορά μόλις 2,3 δευτερολέπτων απέναντι στο Βέλγο και τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία του πρωταθλήματος WRC, καθώς κατέκτησε και εξτρά πόντους από την πρώτη θέση του στην τελευταία Υπερειδική του αγώνα.

Ο Ροβάνπερα δήλωσε μετά το πέρας του Ράλι Αρκτικής τα εξής: «Δεν ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο, όμως κύλισε ικανοποιητικά. Εκανα ένα προσωπικό λάθος και δεν είχαμε τον απαιτούμενο ρυθμό. Η δεύτερη θέση είναι o.k.»

O Ροβάνπερα πέρασε πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος WRC.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ παραλίγο να φύγει άποντος από τη Φινλανδία καθώς πνίγηκε χθες το βράδυ στα χιόνια λίγο πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας ειδικής διαδρομής και τελικά διέσωσε έναν βαθμό με την πέμπτη θέση του στην Υπερειδική. «Δεν μπορούσα να πετύχω περισσότερα πράγματα πλέον» ανέφερε ο Γάλλος οδηγός της Toyota, που έχασε ήδη από την Παρασκευή κάθε ελπίδα για τη νίκη, καθώς ξεκινούσε πρώτος πάνω στο απάτητο χιόνι των ειδικών διαδρομών.

Τέταρτος τερμάτισε ο Κρεγκ Μπριν με Hyundai, που επέστρεψε μετά από μήνες στο WRC, ενώ ο Ελφιν Εβανς με Toyota αρκέστηκε στην 5η θέση λέγοντας ότι δεν πήγαν τα πράγματα τόσο καλά, όσο επιθυμούσε. Ο teammate του Εβανς, Κατσούτα Τακαμότο, ολοκλήρωσε τον αγώνα έκτος εκμεταλλευόμενος ένα τετ α κε του Όλιβερ Σόλμπεργκ, εξαιτίας του οποίου έχασε ο οδηγός της Hyundai πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ωστόσο ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή WRC, Πέτερ Σόλμπεργκ, απετέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του Ράλι Αρκτικής καθώς ήταν η πρώτη του εμφάνιση με ένα World Rally Car, ενώ αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον συνοδηγό του με έναν άλλον, επειδή διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC θα συνεχιστεί με το Ράλι Κροατίας, που είναι προγραμματισμένο για τις 22 έως 25 Απριλίου και θα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές γύρω από την πόλη του Ζάγκρεμπ.

Οι πρώτοι 10 του Ράλι Αρκτικής

1.

Tänak / Järveoja

Hyundai i20 Coupe WRC

2:03:49.6

2.

Rovanperä / Halttunen

Toyota Yaris WRC

+0:17.5

3.

Neuville / Wydaeghe

Hyundai i20 Coupe WRC

+0:19.8

4.

Breen / Nagle

Hyundai i20 Coupe WRC

+0:52.6

5.

Evans / Martin

Toyota Yaris WRC

+1:01.5

6.

Katsuta / Barritt

Toyota Yaris WRC

+1:37.8

7.

Solberg / Marshall

Hyundai i20 Coupe WRC

+1:39.0

8.

Suninen / Markkula

Ford Fiesta WRC

+2:09.0

9.

Greensmith / Edmondson

Ford Fiesta WRC

+3:39.4

10.

Lappi / Ferm

Volkswagen Polo R5

+6:07.0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!