WRC: Η σειρά του Οζιέ στο Μόντε Κάρλο

Πέτρος Σηφαλάκης
WRC: Η σειρά του Οζιέ στο Μόντε Κάρλο
Το Ράλι Μόντε Κάρλο βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι την τελευταία ειδική του Σαββάτου, ο Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκεται στην πρώτη θέση. Όλοι της πρώτης τριάδας τρέχουν για λογαριασμό της Toyota Gazoo Racing!

Με προβάδισμα 13 δευτερόλεπτα έναντι του Έλφιν Έβανς έρχεται η Κυριακή για τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Οι δύο οδηγοί της Toyota Gazoo Racing βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ο Γάλλος ωστόσο μπορεί να ελπίζει ότι με σωστή τακτική και γρήγορη οδήγηση, θα πάρει την όγδοη νίκη του στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Ο Οζιέ κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά του και να κερδίσει το μικρό προβάδισμα μέσα στις ειδικές του Σαββάτου.

Μετά από το δίδυμο της Toyota, ακολουθεί ο... τρίτος οδηγός της Toyota, ο Ροβάνπερα! Βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Έβανς και ακόμη πιο πίσω από τον Οζιέ, οπότε δύσκολα θα καταφέρει κάτι αν δεν βρεθεί κάποια ατυχία στο δρόμο των δύο ταχύτερων. Να θυμίσουμε ότι ο Οζιέ την Παρασκευή είχε κλατάρισμα ελαστικού και για αυτό έμεινε και πίσω από τον Έβανς. Στις περισσότερες ειδικές διαδρομές ο Γάλλος είχε το προβάδισμα.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Ροβάνπερα όμως δεν είναι η νίκη, αλλά η υπεράσπιση του βάθρου. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος πολιορκεί έντονα τον νεαρό Φινλανδό με μόλις επτά δευτερόλεπτα διαφορά στο συνολικό τους χρόνο. Ο μεγάλος χαμένος του Σαββάτου πάντως είναι ο Οτ Τάνακ. Ο οδηγός της Hyundai ξεκίνησε τη μέρα του στην τρίτη θέση, όμως στην πρώτη ειδική ο Εσθονός υπέστη ζημιά στο εμπρός αριστερό ελαστικό του. Στη συνέχεια είχε κλατάρισμα και στο πίσω αριστερό ελαστικό και με δεδομένο ότι ο Τάνακ είχε μόνο έναν εφεδρικό τροχό μαζί του, το Ράλι Μόντε Κάρλο τελείωσε για εκείνον.

Παρακάτω βλέπουμε αναλυτικά τους χρόνους για την πρώτη δεκάδα του Ράλι Μόντε Κάρλο, όπως διαμορφώνεται μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή του Σαββάτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!