Oζιέ: «Δεν θεωρώ σημαντικό τον αριθμό των τίτλων»

Gazzetta team
Oζιέ: «Δεν θεωρώ σημαντικό τον αριθμό των τίτλων»
Η εφετινή σεζόν θα είναι η τελευταία στην καριέρα του Σεμπαστιάν Οζιέ στο πρωτάθλημα WRC, καθώς ο Γάλλος δεν φιλοδοξεί να καταρρίψει το ρεκόρ των 9 παγκόσμιων τίτλων του Λεμπ, αλλά προτιμά να περνά δημιουργικά τον χρόνο του με τον γιο του, Τιμ!

Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια του Σεμπαστιάν Οζιέ για το 2020. Ο Γάλλος είχε αποφασίσει να τερματίσει στο τέλος της περυσινής χρονιάς την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, ωστόσο άλλαξε γνώμη λόγω του Covid-19 και θα συνεχίσει για άλλη μία σεζόν. Δείχνει μάλιστα αποφασισμένος να αυξήσει τον αριθμό των κυπέλων του δηλώνοντας ότι «θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου, να πάρω τον όγδοο τίτλο».

Το 2020 κατέκτησε ο Οζιέ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς το έβδομο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι στο WRC σε βάρος του Εβανς. Ωστόσο, αρκετοί φίλοι του αθλήματος εκφράζουν την άποψη ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δεν έχει ίδια αξία και βαρύτητα με τους προηγούμενους εξαιτίας του συμπιεσμένου προγράμματος λόγω κορονοϊού και του μικρού αριθμού αγώνων.

Κλειδί η ηρεμία

Ο ίδιος ο οδηγός της Toyota απορρίπτει αυτή τη λογική και εξηγεί ότι «καθένας γνώριζε, ότι με μόνον λίγα ράλι ήταν κάθε μεμονωμένο αποτέλεσμα πολύ σημαντικό. Όλη η τέχνη, ήταν να διατηρήσεις την ηρεμία σου. Άλλες χρονιές είχα πάντως έντονες και αισθητά πιο μακροχρόνιες μάχες για το πρωτάθλημα. Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα αξιολογούσα αυτή τη χρονιά ως τη δυσκολότερη παρόλες τις αντιξοότητες».

Πιο σημαντικός ο γιος

Ο Οζιέ θα έχει λοιπόν την ευκαιρία να αποχωρήσει στο τέλος του 2021 με άλλον ένα τίτλο, ωστόσο ακόμη και αν τα καταφέρει, δεν θα είναι σε θέση να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 9 πρωταθλημάτων ράλι στο WRC, που κατέχει ο συμπατριώτης του Σεμπαστιάν Λεμπ. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν τον απασχολεί καθόλου αν κρίνουμε από την απάντησή του ότι «όλοι μου αναφέρουν τους εννέα παγκόσμιους τίτλους του Σεμπαστιάν Λεμπ. Όμως για εμένα δεν σημαίνει πολλά ο αριθμός των τίτλων, είχα ανέκαθεν άλλους στόχους και σχέδια. Ετσι, μου είναι πολύ πιο πολύτιμος ο χρόνος με τον γιο μου Τιμ από εννέα παγκόσμιους τίτλους».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!