«Άκυρο» το WRC στη Σουηδία για το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
«Άκυρο» το WRC στη Σουηδία για το 2021
Πριν ακόμη ξεκινήσει η νέα χρονιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, ανακοινώθηκε ότι η Σουηδία δεν θα βρίσκεται στο ετήσιο καλεντάρι που έχει προγραμματιστεί.

Το 2020 ήταν μια «περίεργη» χρονιά με πολλές αλλαγές και για το WRC. Κάποια Ράλι ακυρώθηκαν, άλλα αναβλήθηκαν για νέα ημερομηνία και γενικά, υπήρχε μια αναστάτωση λόγω του κορονοϊού. Το 2021 φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει δραματικά τα γεγονότα καθώς ήδη έχουμε ακυρώσεις αγώνων. Η Σουηδία για παράδειγμα ανακοίνωσε επίσημα ότι η διοργάνωση στο δικό της έδαφος δεν θα πραγματοποιηθεί.

Με βάση το πρόγραμμα μιλάμε για το δεύτερο Ράλι της χρονιάς που θα γινόταν από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου. Ανέκαθεν το WRC στη Σουηδία είχε θέαμα λόγω του χιονιού και των απαιτητικών ειδικών διαδρομών που δοκιμάζουν οδηγούς, αυτοκίνητα και ομάδες. Η χώρα έκρινε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο, η κατάσταση ακόμη δεν θα επιτρέπει τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης με ασφάλεια ακόμη και κάτω από τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται και για αυτό αποφάσισε να κάνει γνωστό από νωρίς ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ελπίζουμε ότι το 2021 θα έχουμε μια πιο «φυσιολογική» χρονιά, όχι μόνο στο WRC και τους αγώνες, αλλά γενικότερα και περιμένουμε σύντομα να απολαύσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι σε όλες τις ετήσιες διοργανώσεις που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Θυμίζουμε ότι η χρονιά στο WRC θα ξεκινήσει στις 21-24 Ιανουαρίου στο Μόντε Κάρλο. Το αρχικό πρόγραμμα προβλέπει 12 αγώνες και το φινάλε θα γίνει στις 11-14 Νοέμβρη στην Ιαπωνία, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!