Ο Σόρντο προηγείται στο Ράλι Μόντσα του WRC

Gazzetta team
Ο Σόρντο προηγείται στο Ράλι Μόντσα του WRC
O Ντάνι Σόρντο βρίσκεται πρώτος στο Ράλι Μόντσα με απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο Λάπι, ενώ ακολουθούν οι Οζιέ και Έβανς, με τον τελευταίο να πλησιάζει ολοένα περισσότερο στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι WRC για εφέτος.

Μετά την ολοκλήρωση έξι ειδικών δοκιμών στο Ράλι Μόντσα, με το οποίο ολοκληρώνεται το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC, προηγείται ο Ντάνι Σόρντο με Hyundai i20 WRC με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο Λάπι με Ford Fiesta WRC, άρα μιλάμε ουσιαστικά για…ισοπαλία. Τρίτος είναι ο Οζιέ με Toyota Yaris WRC και 12 δευτερόλεπτα διαφορά από την κορυφή και τέταρτος ο Έβανς επίσης με Toyota Yaris WRC και 17 δεύτερα διαφορά.

Μεγάλος χαμένος της Παρασκευής ήταν ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20WRC που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν χτύπησε πάνω σε ένα τσιμεντένιο εμπόδιο και έκανε ζημιά στις αναρτήσεις του αυτοκινήτου του. Ο Βέλγος έχασε έτσι κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του εφετινό πρωταθλήματος WRC, όμως θα επανέλθει αύριο στον αγώνα για να βοηθήσει τη Hyundai στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Οζιέ διατηρεί βεβαίως τις ελπίδες του για τον τίτλο, αν και ο Εβανς θα χρισθεί παγκόσμιος πρωταθλητής εφόσον καταφέρει και διατηρήσει την τέταρτη θέση του, ακόμη και αν ο Γάλλος teammate του νικήσει. Στις αποχωρήσεις της ημέρας περιλαμβάνονται και οι δύο οδηγοί της Ford, Τέεμου Σούνινεν και Γκους Γκρίνσμιθ. Ο πρώτος διέκοψε τον αγώνα εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα ανάφλεξης του μοτέρ του Fiesta WRC, ο δεύτερος διέλυσε την ανάρτηση του δεξιού μπροστινού τροχού του γλιστρώντας με το αυτοκίνητό του εκτός δρόμου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, επειδή θα πραγματοποιηθούν στην ορεινή περιοχή γύρω από το Μπέργκαμο, όπου υπάρχει χιόνι, ενώ ξεκινούν στις 8.52 το πρωί ώρα Ελλάδος με την έβδομη ΕΔ Σελβίνο.

Τα αποτελέσματα μετά και την 6η ΕΔ του Ράλι Μόντσα

1.Sordo / del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC53:29.3

2.Lappi / Ferm Ford Fiesta WRC+0:01.0

3.Ogier / Ingrassia Toyota Yaris WRC+0:12.0

4.Evans / Martin Toyota Yaris WRC+0:17.1

5.Tänak / Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC+0:17.7

6.Rovanperä / Halttunen Toyota Yaris WRC+0:24.8

7.Mikkelsen / Jæger Škoda Fabia Rally2 evo+1:04.2

8.Veiby / Christian Hyundai i20 Coupe WRC+1:14.3

9.Lindholm / Korhonen Škoda Fabia Rally2 evo+1:56.7

10.Solberg / Johnston Škoda Fabia Rally2 evo+1:57.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!