WRC: Ο Οζιέ μένει για ένα χρόνο ακόμη στην Toyota

Πέτρος Σηφαλάκης
WRC: Ο Οζιέ μένει για ένα χρόνο ακόμη στην Toyota
«Παράταση» στο τέλος της καριέρας του δίνει ο Σεμπάστιάν Οζιέ, λόγω του κορονοϊού και των λιγότερων αγώνων για το 2020, όπως μας εξηγεί.

Το 2019 ο Σεμπάστιάν Οζιέ είχε δηλώσει ότι το 2020 θα ήταν η τελευταία του χρονιά στο WRC. Για αυτό και το συμβόλαιό του με την Toyota είχε διάρκεια ενός έτους. Το 2020 όμως άλλαξε τα πλάνα του και με τους πολύ λιγότερους αγώνες μέσα στη χρονιά, έκανε τον έξι φορές πρωταθλητή του WRC να αναθεωρήσει. Οπότε υπέγραψε ακόμη ένα συμβόλαιο με διάρκεια πάλι ένα έτος, για να τρέξει ακόμη μια «φυσιολογική» σεζόν!

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει το 2021 στο WRC και πόσους αγώνες θα έχει η χρονιά. Σε κάθε περίπτωση πάντως περιμένουμε κάτι καλύτερο από τις μόλις επτά διοργανώσεις που έλαβαν χώρα φέτος, με την τελευταία να προγραμματίζεται για τις αρχές του Δεκέμβρη στην Ιταλία. Στην αρχή το πρόγραμμα περιλάμβανε 14 αγώνες, οπότε τελικά, έμειναν μόνον οι μισοί.

«Δεν ήταν η τελευταία χρονιά που φανταζόμουν»

«Ήταν μια μικρή σεζόν με λίγους αγώνες. Έφτασαν όμως για να καταλάβω ότι μου αρέσει πολύ να τρέχω με αυτή την ομάδα, να οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο και να δουλεύω μαζί τους. Δεν ήταν στο αρχικό μου σχέδιο. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για όλους στον κόσμο. Πέρασα πάρα πολύ χρόνο στο σπίτι μου, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, οπότε δεν έκανα την τελευταία σεζόν που φανταζόμουν. Δεν θα ήθελα να τελειώσει έτσι η καριέρα μου, με μια τόσο περίεργη χρονιά. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για να αλλάξω γνώμη και να δώσω παράταση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το 2021, ελπίζω να έχουμε μια κανονική σεζόν και να προσπαθήσω όσο μπορώ για έναν ακόμη τίτλο» είπε ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!