Συνεχίζει και του χρόνου ο Οζιέ στο πρωτάθλημα ράλι WRC (vid)

Gazzetta team
Συνεχίζει και του χρόνου ο Οζιέ στο πρωτάθλημα ράλι WRC (vid)
Ο Γάλλος οδηγός αγώνων άλλαξε γνώμη και δεν θα αποσυρθεί στα τέλη του 2020 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, αλλά αντίθετα ανανέωσε και για τη σεζόν 2021 το συμβόλαιό του με την Toyota δηλώνοντας ότι απολαμβάνει τη συνεργασία του με την ιαπωνική ομάδα.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ θα δώσει τη μάχη του τον επόμενο μήνα στο Ράλι Μόντσας (3 έως Δεκεμβρίου) ώστε να κλέψει την ύστατη στιγμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC από τον Εβανς και να προσθέσει το έβδομο παρόμοιο κύπελλο στην τροπαιοθήκη του. Ο Γάλλος είχε ανακοινώσει ότι θα έτρεχε εφέτος μόνον μία και μοναδική αγωνιστική σεζόν με την Toyota και ότι ακολούθως θα αποχωρούσε από το πρωτάθλημα WRC.

Ωστόσο αναθεώρησε τα σχέδιά του λόγω της πανδημίας του Covid-19 που είχε ως επακόλουθο το κουτσούρεμα του εφετινού αγωνιστικού προγράμματος και έτσι ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεχίσει στην Toyota για άλλον ένα χρόνο. «Είχαμε μία σύντομη σεζόν με μόνον μερικά ράλι, όμως ήταν αρκετά για εμένα να δω ότι απολαμβάνω πραγματικά να συνεργάζομαι με την ομάδα, απολαμβάνω να οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο», ανέφερε ο Οζιέ.

Στόχος το πρωτάθλημα

«Δεν ήταν το αρχικό πλάνο μου, νομίζω όμως ότι αυτή η χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για καθένα σε αυτόν τον πλανήτη και το γεγονός ότι έπρεπε να περάσω όπως οι περισσότεροι άνθρωποι πολύ χρόνο στο σπίτι, ότι δεν πέτυχα την τελευταία χρονιά ό,τι προσδοκούσα και ότι θα τέλειωνα την καριέρα μου με μία τόσο παράξενη σεζόν δεν ήταν υπέροχο. Ετσι φυσικά αυτός ήταν ένας από τους λόγους να αλλάξω γνώμη σχετικά με την αποχώρησή μου. Το σχέδιο είναι να συνεχίσω να προσπαθώ το 2021 και ελπίζω να έχω μία καλύτερη, κανονική σεζόν και να επιδιώξω να πιέσω για έναν τελευταίο τίτλο», εξήγησε ο Οζιέ.

Οζιέ και Ινγκρασιά τερμάτισαν δεύτεροι στο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Ο Γάλλος μεταγράφηκε εφέτος στην Toyota μετά από μία απογοητευτική χρονιά το 2019 με τη Citroen και ξεκίνησε με μία δεύτερη θέση στο Ράλι Μόντε Κάρλο στο τιμόνι του Toyota Yaris WRC, ενώ κατέκτησε την παρθενική του νίκη με τους Ιάπωνες στον τρίτο αγώνα του WRC, στο Μεξικό. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βάθρο στα Ράλι Εσθονίας και Ιταλίας και πριν το τελευταίο ράλι στη Μόντσα βρίσκεται 14 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του, Έλφιν Έβανς, ενώ η ομάδα της Toyota βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με 7 βαθμούς διαφορά από την προπορευόμενη Hyundai.

Υπάρχει δυναμική

Όπως αποκάλυψε ο Οζιέ, «φυσικά υπάρχει η δυναμική για νίκες στα ράλι και για κατάκτηση πρωταθλημάτων, άρα αυτό είναι το μόνο που ζητά ένας οδηγός ράλι. Νομίζω ότι όλα τα συστατικά είναι εδώ, οπότε ας το κάνουμε τώρα και χαίρομαι ήδη για την επόμενη σεζόν».

Με την παραμονή του Οζιέ συμπληρώνεται η τριάδα των εργοστασιακών οδηγών της Toyota για το πρωτάθλημα WRC του 2021, καθώς δίπλα στον Γάλλο θα συνεχίσουν οι Εβανς και Ροβάνπερα που έχουν άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τους Ιάπωνες.

Δείτε τον Οζιέ να ίπταται στο εντυπωσιακό video ενώ κάνει δοκιμές με το Toyota Yaris WRC πριν το εφετινό Ράλι Φινλανδίας του WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!