Ο τίτλος του WRC κρίνεται στον τελευταίο αγώνα!

Gazzetta team
Ο τίτλος του WRC κρίνεται στον τελευταίο αγώνα!
Νέα δεδομένα δημιούργησε η ακύρωση του Ράλι Βελγίου, οπότε όλα θα κριθούν μεταξύ του πρωτοπόρου Εβανς και των δύο αουτσάιντερ, Οζιέ και Νεβίλ, στον μοναδικό εναπομείναντα αγώνα της χρονιάς στην ιταλική Μόντσα. Εφόσον δεν ακυρωθεί και αυτός βέβαια.

Την…τύχη του Γκραν Πρι της Formula 1 στο Βιετνάμ είχε και το Ράλι Βελγίου για το πρωτάθλημα WRC. Οι δύο αγώνες είχαν προγραμματιστεί εφέτος για πρώτη φορά στο αρχικό καλεντάρι της Formula 1 και του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι WRC, ωστόσο έπεσαν θύματα του κορονοϊού και ακυρώθηκαν. Για το Βιετνάμ η απόφαση ελήφθη πριν μήνες, όμως για το Ράλι Βελγίου είναι πολύ φρέσκια παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών του.

Η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων και των θανάτων εξαιτίας του Covid – 19 στο Βέλγιο υποχρέωσε τους διοργανωτές του αγώνα να τον ακυρώσουν, καθώς οι προτεραιότητες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας είναι βεβαίως διαφορετικές. Το Ράλι Βελγίου θα ήταν κανονικά ο προτελευταίος αγώνας του εφετινού πρωταθλήματος WRC, οπότε με την ακύρωσή του απομένει πλέον μόνον ένας για την ολοκλήρωσή του.

Σωστός ο Νεβίλ

Πρόκειται για το Ράλι Μόντσας, ένα σημαντικό μέρος του οποίου θα γίνει με ειδικές διαδρομές στη φημισμένη πίστα της Formula 1, αν και ούτε ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται πλέον σίγουρο ότι θα γίνει.

«Ευνοημένος» - άθελά του βέβαια- από αυτή την κατάσταση είναι ο Έλφιν Έβανς . Ο Oυαλός οδηγός της Toyota προηγείται στο πρωτάθλημα WRC με 111 βαθμούς έναντι 97 βαθμών του ομόσταβλού του Σεμπαστιάν Οζιέ και 87 βαθμών του Βέλγου Τιερί Νεβίλ με την ομάδα της Hyundai. Πάντως, ο Νεβίλ τόνισε προς τιμήν του ότι η ακύρωση του πρώτου ράλι του WRC στην πατρίδα του ήταν επιβεβλημένη λόγω του κορονοϊού, αν και εξανεμίστηκαν έτσι σχεδόν όλες οι ελπίδες του για τον τίτλο λόγω της διαφοράς των 24 βαθμών από τον πρωτοπόρο Έβανς.

Ωστόσο ο Νεβίλ παραδέχθηκε ότι «ο τίτλος είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας με βάση όσα γίνονται αυτή τη στιγμή. Ο αθλητισμός περνά σε δεύτερη μοίρα, η υγεία και η ποιότητα ζωής όλων μας είναι πολύ σημαντικότερες. Με βάση όλα αυτά, σίγουρα δεν θα είχε ο τίτλος την ίδια αξία. Οι προτεραιότητες είναι πλέον να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε του χρόνου σε μία κανονική σεζόν και να μπορέσουμε να επανέλθουμε ξανά στην κανονικότητά μας».

Μεγάλη μάχη θα δοθεί πάντως στη Μόντσα για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού χωρίζουν την πρώτη Hyundai από τη δεύτερη Toyota μόλις επτά βαθμοί, που θεωρείται εφικτό να καλυφθούν από τους Ιάπωνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!