Η έλλειψη χιονιού μετέφερε τo Ράλι Σουηδίας πιο βόρεια

Gazzetta team
Η έλλειψη χιονιού μετέφερε τo Ράλι Σουηδίας πιο βόρεια
Οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας του 2021 ανακοίνωσαν νέες ειδικές διαδρομές στο βορειότερο τμήμα της χώρας, αλλά και στη Νορβηγία, ώστε να μην επαναληφθεί το εφετινό φαινόμενο όπου δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου χιόνι στον φημισμένο αγώνα.

Καταστροφικός για τη φήμη του Ράλι Σουηδίας ήταν ο εφετινός αγώνας. Το συγκεκριμένο Ράλι ταυτίζεται με το χιόνι και τις λευκοντυμένες ειδικές διαδρομές, που του χαρίζουν μία ιδιαίτερη γοητεία και επιφυλάσσουν συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές. Ωστόσο εφέτος το χιόνι απουσίαζε, παρόλο ότι πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και έτσι δεν διέφερε από έναν τυπικό χωμάτινο αγώνα μεταξύ πολλών άλλων του πρωταθλήματος WRC.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA. Μάλιστα ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, δεν δίστασε να δηλώσει και δημόσια ότι «θα διασφαλίσουμε, ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο».

Οι ιθύνοντες της FIA δεν έμειναν στα λόγια και πίεσαν τους διοργανωτές να βρουν μία λύση στο πρόβλημα. Οι τελευταίοι έψαξαν για νέες ειδικές διαδρομές και τώρα ανακοίνωσαν ότι το επόμενο Ράλι Σουηδίας μετακομίζει σε βορειότερες περιοχές της χώρας, αν και παραμένει ως βάση του το Κάρλσταντ.

92% νέα κομμάτια

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του ράλι, Στιγκ-Ρούνε Κγιέρνσλι, «το 92% του χρονοδιαγράμματος θα καλύπτεται από νέες ειδικές διαδρομές ή κομμάτια, που είχαμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Είμαι χαρούμενος που θα οδηγήσουμε πάλι στη Σουηδία και στη Νορβηγία». Όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο σχέδιο του Ράλι Σουηδίας του 2021, κάποια τμήματα ορισμένων ειδικών διαδρομών θα πραγματοποιηθούν επί νορβηγικού εδάφους.

Βέβαια, η μετακόμιση πιο βόρεια δεν αποτελεί 100% εγγύηση για χιόνι επειδή πρέπει να επικρατούν και οι ανάλογες καιρικές συνθήκες, ενώ παραμονεύει πάντα ο κίνδυνος του κορονοϊού. Αυτό αποτυπώνει στις δηλώσεις του και ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Ράλι Σουηδίας, Γκλεν Όλσον, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μετά τις εφιαλτικές καιρικές συνθήκες της τελευταίας φοράς νιώθουμε πιο ασφαλείς και ελπίζουμε να εξελιχθεί η κατάσταση με τον Covid – 19 σε ένα αποδεκτό πλαίσιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!