Νικητής ο Σόρντο με Hyundai στο Ράλι Σαρδηνίας

Gazzetta team
Νικητής ο Σόρντο με Hyundai στο Ράλι Σαρδηνίας
Ο Ντάνι Σόρντο κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στο Ράλι Σαρδηνίας αφήνοντας πίσω του τον Τιερί Νεβίλ που τερμάτισε δεύτερος μετά από μεγάλη μάχη με τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ενώ επικεφαλής της βαθμολογίας του WRC παρέμεινε ο Έβανς.

Ο Ντάνι Σόρντο είναι ο εφετινός νικητής του Ράλι Σαρδηνίας. Ο οδηγός της Hyundai φρόντισε πάντως να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα, καθώς είχε μέτρια απόδοση την Κυριακή με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η διαφορά του από τους Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota και Τιερί Νεβίλ με Hyundai που έδιναν μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Σόρντο διασώθηκε τελικά, αφού μετά την ολοκλήρωση και της τελικής Power-Stage κατάφερε να μείνει μόλις 5,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Νεβίλ.

Ο Βέλγος έχασε πολύτιμο χρόνο εξαιτίας μίας ζημιάς σε δισκόπλακα των φρένων του, ωστόσο κατάφερε να νικήσει τον Οζιέ και να τερματίσει δεύτερος με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τον τρίτο Οζιέ. Ο Νεβίλ είχε αρκετά προβλήματα στην αρχή του ράλι, τα οποία του κόστισαν πιθανότατα τη νίκη. Ο Γάλλος Οζιέ δήλωσε μετά τον αγώνα ότι τα Hyundai ήταν πολύ δυνατά στην τελευταία ειδική διαδρομή και έτσι δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο απέναντί τους.

Πίσω από αυτή την τριάδα πλασαρίστηκε τέταρτος ο Έλφιν Έβανς διατηρώντας έτσι την πρώτη θέση στο εφετινό πρωτάθλημα του WRC. Ο Ουαλός οδηγός της Toyota έχει πλέον 111 βαθμούς και τον ακολουθούν ο Οζιέ με 97 και ο Νεβίλ με 87. Τέταρτος στη βαθμολογία ο περυσινός πρωταθλητής, Οτ Τάνακ, με Hyundai που προσπέρασε τον Ροβάνπερα και έχει πλέον 83 βαθμούς. Ο Τάνακ τερμάτισε έκτος πίσω από τον πέμπτο Σούνινεν με Ford Fiesta WRC, ενώ ο Ροβάνπερα εγκατέλειψε το Σάββατο μετά από δύο ατυχήματα στο Shakedown και κατά τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Σαρδηνίας. Ατύχημα είχε και ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα, όταν ανατράπηκε το Toyota Yaris WRC το πρωί της Κυριακής. Μάλιστα ήταν η δεύτερη έξοδός του στον ίδιο αγώνα, ευτυχώς όμως και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν μόνον ζημιές στο αυτοκίνητο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ατυχοι στάθηκαν οι δύο οδηγοί της Ford M-Sport, Σούνινεν και Λάπι. Ο πρώτος αρκέστηκε στην πέμπτη θέση εξαιτίας ενός προβλήματος με το χειρόφρενο και ενώ διεκδικούσε τη νίκη από τον Σόρντο. Ο Λάπι είχε βλέψεις για το βάθρο, όμως υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας του Fiesta του μόλις στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή και ήταν ο πρώτος οδηγός που εγκατέλειψε στο εφετινό Ράλι Σαρδηνίας.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC συνεχίζεται με τον Ράλι Βελγίου από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου.

Οι 10 πρώτοι του Ράλι Σαρδηνίας

1.Sordo / del Barrio Hyundai i20 WRC2:41:37.5

2.Neuville / Gilsoul Hyundai i20 WRC+0:05.1

3.Ogier / Ingrassia Toyota Yaris WRC+0:06.1

4.Evans / Martin Toyota Yaris WRC+1:02.3

5.Suninen / Lehtinen Ford Fiesta WRC+1:33.9

6.Tänak / Järveoja Hyundai i20 WRC+2:27.5

7.Loubet / Landais Hyundai i20 WRC+4:43.8

8.Huttunen / Lukka Hyundai i20 R5+8:41.7

9.Kajetanowicz / Szczepaniak Škoda Fabia Rally2 evo+10:02.9

10.Tidemand / BarthŠkoda Fabia Rally2 evo+10:20.9

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!