Ανατρεπτικό φινάλε στο WRC με ράλι στην πίστα της Μόντσας!

Gazzetta team
Ανατρεπτικό φινάλε στο WRC με ράλι στην πίστα της Μόντσας!
Η FIA ανακοίνωσε ότι το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου με έναν αγώνα, ένα σημαντικό μέρος του οποίου θα γίνει στην περίφημη ιταλική πίστα υψηλών ταχυτήτων στη Μόντσα!

Οι φίλοι των αυθεντικών αγώνων ράλι θα νιώσουν ίσως δυσάρεστα, όμως ο κορονοϊός υποχρέωσε τη FIA να καταφύγει σε ανατρεπτικές λύσεις, προκειμένου να εμπλουτίσει έστω και λίγο το εφετινό καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC. Ετσι πρόσθεσε στο κουτσουρεμένο πρόγραμμα του 2020 ακόμη έναν αγώνα, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και θα γίνει –εν μέρει- στη φημισμένη ιταλική πίστα της Μόντσας.

Το Ράλι της Μόντσας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4 έως 6 Δεκεμβρίου και κατά την πρώτη και τρίτη ημέρα θα περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του και το αυτοκινητοδρόμιο υψηλών ταχυτήτων. Αντίθετα, τη δεύτερη ημέρα προβλέπονται αποκλειστικά ειδικά διαδρομές εκτός πίστας σε δημόσιους δρόμους της περιοχή της Λομβαρδίας, ενώ να πούμε ότι οι αγωνιζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν συνολικά 220 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

O Ρόσι έχει νικήσει επτά φορές στο Monza Rally Show.

Μέχρι εφέτος ήταν γνωστό το συγκεκριμένο ράλι κυρίως ως αγώνας επίδειξης με τη χαρακτηριστική ονομασία Monza Rally Show, στον οποίο είχαν λάβει μέρος κατά καιρούς μεγάλα ονόματα του WRC, όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ και ο Τιερί Νεβίλ, αλλά και ο θρύλος του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι! Mάλιστα ο Ιταλός έχει νικήσει επτά φορά στον συγκεκριμένο αγώνα, που διεξάγεται από το 1978.

Ενας από τους λόγους ένταξης ενός δεύτερου ιταλικού ράλι στο εφετινό πρόγραμμα του WRC οφείλεται στην αβεβαιότητα γύρω από το Ράλι Βελγίου, το οποίο προβλέπεται να γίνει μεταξύ 19 και 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο μεγαλώνουν οι αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης του συγκεκριμένου αγώνα λόγω αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στιγμιότυπο από τον περυσινό αγώνα Monza Rally Show.

Το Βέλγιο έχει χαρακτηριστεί μάλιστα από ορισμένα κράτη, όπως η Γερμανία, ως χώρα υψηλού κινδύνου όσον αφορά στον Covid-19, όμως οι διοργανωτές του ομώνυμου ράλι επιμένουν να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πραγματοποίησή του. Ίδωμεν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!