O Eβανς πρώτος στο Ράλι Τουρκίας και στη βαθμολογία του WRC!

Gazzetta team
O Eβανς πρώτος στο Ράλι Τουρκίας και στη βαθμολογία του WRC!
Ο Ελφιν Εβανς κατέκτησε με Toyota Yaris το Ράλι Τουρκίας και κατάφερε μάλιστα να περάσει και στην πρώτη θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC, καθώς ο Σεμπαστιάν Οζιέ δεν έλαβε ούτε βαθμό στον συγκεκριμένο αγώνα.

Μεγάλες ανατροπές είχαμε στο Ράλι Τουρκίας, όπου το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε σε σημαντικό βαθμό από την μεγάλη ειδική διαδρομή Cetibeli με μήκος 38 χιλιομέτρων, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο φορές το πρωί της Κυριακής. Στο πρώτο πέρασμα έπαθαν ζημιά τα ελαστικά των αυτοκινήτων των Τιερί Νεβίλ, Σεμπαστιάν Λεμπ και Σεμπαστιάν Οζιέ που έχασαν έτσι πολύ χρόνο, στο δεύτερο υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει ο Οζιέ λόγω βλάβης στον κινητήρα του Toyota Yaris WRC που οδηγούσε.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος έμεινε ο Οζιέ χωρίς βαθμούς και έτσι τον προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC ο ομόσταβλός του Έλφιν Έβανς. Ο 31χρονος Ουαλός έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην Τουρκία, όπου πέτυχε τη δεύτερη εφετινή νίκη του μετά το Ράλι Σουηδίας και έτσι βρίσκεται επικεφαλής της βαθμολογίας με 97 βαθμούς και ενώ απομένουν ακόμη δύο αγώνες για την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος.

Πίσω από τον Εβανς ακολουθούν στη γενική ο Οζιέ με 79 βαθμούς, ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Οτ Τάνακ με 70 και ο Ροβάνπερα επίσης με 70. Ο Τιερί Νεβίλ τερμάτισε δεύτερος στην Τουρκία και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης των οδηγών με 65 βαθμούς.

«Χθες το απόγευμα σκεφτόμουν, ότι έχουν τελειώσει όλα για εμάς όμως χρειάζεται και λίγη τύχη, αν και δεν μου άρεσε ποτέ να κερδίζω θέσεις από τους άλλους με αυτόν τον τρόπο. Ετσι είναι όμως το Ράλι Τουρκίας και γνωρίζαμε, ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Έβανς. Ο Λεμπ έτρεξε στην Τουρκία τον τελευταίο του αγώνα –προς το παρόν- ως εργοστασιακός οδηγός της Hyundai και έμεινε ευχαριστημένος με την τρίτη θέση του, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Ροβάνπερα (Toyota), Γκρινσμιθ (Ford) και Λάπι (Ford) που είχε στο τέλος προβλήματα με χαλασμένο αμορτισέρ όπως και ο ομόσταβλός του, Τέεμου Σούνινεν.

Ο Τάνακ επέστρεψε την Κυριακή στον αγώνα μετά την εγκατάλειψή του το Σάββατο λόγω χαλασμένου συστήματος διεύθυνσης προκειμένου να πάρει βαθμούς στην Power – Stage. Ωστόσο νικήθηκε από τον Νεβίλ και αρκέστησε σε τέσσερις πόντους.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC συνεχίζεται με το Ράλι Σαρδηνίας από τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου, όπου θα απαγορεύονται οι θεατές όπως συνέβη και στην Τουρκία.

Η πρώτη δεκάδα του Ράλι Τουρκίας

1.

Evans / Martin

Toyota Yaris WRC

2:43:02.7

2.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+0:35.2

3.

Loeb / Elena

Hyundai i20 WRC

+0:59.4

4.

Rovanperä / Halttunen

Toyota Yaris WRC

+2:35.9

5.

Greensmith / Edmondson

Ford Fiesta WRC

+4:08.3

6.

Lappi / Ferm

Ford Fiesta WRC

+5:36.2

7.

Kajetanowicz / Szczepaniak

Škoda Fabia Rally2 evo

+12:35.5

8.

Tidemand / Barth

Škoda Fabia Rally2 evo

+12:59.7

9.

Fourmaux / Jamoul

Ford Fiesta Rally2

+14:42.6

10.

Bulacia Wilkinson / Ohannesian

Citroën C3 R5

+14:46.4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!