Nίκη εντός έδρας για τον Τάνακ στο Ράλι Εσθονίας

Gazzetta team
Nίκη εντός έδρας για τον Τάνακ στο Ράλι Εσθονίας
Διπλή πρεμιέρα για τον Οτ Τάνακ καθώς νίκησε στο πρώτο Ράλι Εσθονίας που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του WRC και πέτυχε ταυτόχρονα την παρθενική του νίκη με τα χρώματα της ομάδας της Hyundai.

Όλα δούλεψαν ρολόι στη πρεμιέρα του Ράλι Εσθονίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC. Το πρόγραμμα κύλησε κανονικότατα, οι ειδικές διαδρομές ήταν συναρπαστικές και στο τέλος θριάμβευσε ένας…Εσθονός οδηγός, δηλαδή ο Οτ Τάνακ!

Η καλή ημέρα φάνηκε ήδη από το πρωί της Παρασκευής για τον παγκόσμιο πρωταθλητή WRC του 2019, οπότε πέρασε επικεφαλής και από εκεί και έπειτα έλεγχε άνετα τον αγώνα. Ετσι πέτυχε στην πατρίδα του την πρώτη του νίκη για λογαριασμό της Hyundai και επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου. Ο Εσθονός δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ράλι ότι «η ομάδα εργάστηκε τόσο σκληρά και εγώ καθόμουν στον καναπέ μου στο σπίτι. Καλή δουλειά, παίδες».

Ο Κρεγκ Μπριν είχε αποδείξει και στο παρελθόν στη Φινλανδία, ότι του ταιριάζουν οι γρήγορες χωμάτινες διαδρομές και το επιβεβαίωσε και στην Εσθονία όπου τερμάτισε δεύτερος κάνοντας έτσι το 1-2 για την ομάδα της Hyundai. Μόνον καλά δεν πήγαν τα πράγματα για τον τρίτο οδηγό της Hyundai, τον Βέλγο Τιερί Νεβίλ, που εγκατέλειψε χθες μετά από ζημιά στις αναρτήσεις και επανήλθε σήμερα στην Power-Stage για να πάρει κάποιους βαθμούς, όμως τον πρόδωσαν διάφορα μηχανικά προβλήματα στο αυτοκίνητό του.

Τρίτος τερμάτισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC, που ναι μεν δεν νίκησε, ωστόσο παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία και αύξησε και τη διαφορά του από τον Νεβίλ. Από τη θέση 4 έως 8 είχαμε τους Εβανς (Toyota), Ροβάνπερα (Toyota), Σούνινεν, Λάπι, Γκρίνσμιθ (όλοι με Ford Fiesta WRC), ενώ ένατος ήταν ο Όλιβερ Σόλμπεργκ που νίκησε με VW Polo στην κατηγορία Rally2. Δέκατος πλασαρίστηκε ο Μαντς Όστμπεργκ που εξασφάλισε τη νίκη στο WRC2.

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Ροβάνπερα που έδειξε τις ικανότητές του στην πρώτη ειδική διαδρομή της Παρασκευής. Ωστόσο ο 19χρονος έμεινε πολύ πίσω καθώς έτρεχε επί τέσσερις ειδικές διαδρομές με διαλυμένο ελαστικό, ενώ το Σάββατο φορτώθηκε με 60 δευτερόλεπτα καπέλο εξαιτίας λάθους του συνοδηγού του. Ο νεαρός πήρε εντυπωσιακά το αίμα του πίσω στην τελευταία Power-Stage, όπου νίκησε με καθαρή διαφορά.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC συνεχίζεται σε τρεις εβδομάδες με τον αγώνα στην Τουρκία, όπου –σε αντίθεση με το Ράλι Εσθονίας- δεν θα επιτρέπονται καθόλου θεατές.

Οι πρώτοι 10 του Ράλι Εσθονίας

1.Tänak / JärveojaHyundai i20 WRC1:59:53.6

2.Breen / NagleHyundai i20 WRC+0:22.2

3.Ogier / IngrassiaToyota Yaris WRC+0:26.9

4.Evans / MartinToyota Yaris WRC+0:41.9

5.Rovanperä / HalttunenToyota Yaris WRC+1:18.7

6.Suninen / LehtinenFord Fiesta WRC+2:39.6

7.Lappi / FermFord Fiesta WRC+2:52.0

8.Greensmith / EdmondsonFord Fiesta WRC+4:53.8

9.Solberg / JohnstonVolkswagen Polo R5+7:38.6

10.Östberg / EriksenCitroën C3 R5+8:17

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!