Ο Εσθονός Οτ Τάνακ έβαλε πλώρη για τη νίκη στο σπίτι του

Gazzetta team
Ο Εσθονός Οτ Τάνακ έβαλε πλώρη για τη νίκη στο σπίτι του
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Οτ Τάνακ, προηγείται με Hyundai i20 WRC εντός έδρας στο Ράλι Εσθονίας, ενώ τον ακολουθούν ο ομόσταβλός του Μπριν και ο Οζιέ με Toyota Yaris WRC. Ο Νεβίλ εγκατέλειψε μετά από ατύχημα με το αυτοκίνητό του.

O Oτ Τάνακ προηγείται στο Ράλι Εσθονίας που αποτελεί τον τέταρτο εφετινό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι WRC. Ο Εσθονός ευελπιστεί μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου να γίνει ο πρώτος νικητής του παρθενικού Ράλι της πατρίδας του στο πλαίσιο του WRC. O Τάνακ οδηγεί ένα Hyundai i20 WRC και προηγείται κατά 11,7 δευτερόλεπτα απέναντι στον teammate του, Κρεγκ Μπριν, ενώ ο τρίτος Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC βρίσκεται ήδη 28,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019 στο WRC.

O Τάνακ πέρασε επικεφαλής μετά τη νίκη του στην τρίτη ειδική διαδρομή του αγώνα και έχτισε τη διαφορά του πετυχαίνοντας τους καλύτερους χρόνους ακολούθως στην τέταρτη και στην έβδομη ειδική διαδρομή του Σαββάτου. Ο Μπριν εξαπέλυσε αντεπίθεση με δύο νίκες σε ειδικές διαδρομές, ωστόσο ο Ιρλανδός μάλλον δεν θα απειλήσει σοβαρά τον Τάνακ κατά την αυριανή και τελευταία ημέρα του αγώνα, καθώς θα τρέξει μόνον σε μερικούς αγώνες του WRC για λογαριασμό της Hyundai. Ούτε ο Οζιέ αναμένεται να αποτελέσει μεγάλη απειλή για τον Εσθονό, αφού την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί συνολικά 89,94 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί μέσα σε αυτά μία διαφορά σχεδόν μισού λεπτού.

Πίσω από τον Οζιέ ακολουθεί άλλη μία τριάδα οδηγών με Toyota που απαρτίζεται από τους Κάλε Ροβάνπερα, Ελφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα. Την έβδομη θέση κατέχει ο Εσαπέκα Λάπι με Ford Fiesta WRC, που είχε μοιραστεί την Παρασκευή την πρώτη θέση με τον Οζιέ μετά την ολοκλήρωση της μίας και μοναδικής ειδικής διαδρομής της ημέρας.

Το Top 10 συμπληρώνουν οι Τέεμου Σούνινεν (Ford), Πιερ Λουί Λουμπέ (Hyundai) και Γκας Γκρίνσμιθ (Ford). Καλύτερος οδηγός στην κατηγορία R5 είναι ο Όλιβερ Σόλμπεργκ (VW) που βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της γενικής.

Μοναδική μεγάλη απώλεια μεταξύ των βαριών ονομάτων του WRC ήταν μέχρι στιγμής εκείνη του Τιερί Νεβίλ. Ο οδηγός της Hyundai βρισκόταν τρίτος όταν χτύπησε τον δεξιό τροχό του αυτοκινήτου του στην έβδομη ειδική διαδρομή και δεν μπόρεσε έτσι να συνεχίσει.

Αύριο, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα έξι ειδικές διαδρομές που θα ξεκινήσουν στις 7 και 35 το πρωί ώρα Ελλάδας, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!