Οι επεισοδιακές μυστικές δοκιμές του Οζιέ στην Ελλάδα

Gazzetta team
Οι επεισοδιακές μυστικές δοκιμές του Οζιέ στην Ελλάδα
Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC υποχρεώθηκε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο από την Αθήνα στην περιοχή της Ιτέας για μυστικές δοκιμές ενόψει του Ράλι Τουρκίας, επειδή διαπιστώθηκε βλάβη κατά την απογείωση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε.

Σε μεγάλη ταλαιπωρία εξελίχθηκαν οι σύντομες δοκιμές του Σεμπαστιάν Οζιέ στην Ελλάδα ενόψει του χωμάτινου Ράλι Τουρκίας, που είναι προγραμματισμένο για τις 18 έως 20 Σεπτεμβρίου. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC έφτασε σύμφωνα με ρεπορτάζ του ελληνικού Car and Driver τη Δευτέρα στη χώρα μας όπου είχαν προγραμματιστεί μυστικές δοκιμές σε παλαιές ακροπολικές ειδικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας. Η μυστικότητα κρίθηκε απαραίτητη από την ομάδα της Toyota προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη κατασκοπεία από τους αντιπάλους του Γάλλου πρωταθλητή.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο τελευταίος εξέφρασε την επιθυμία να παίξει γκολφ και μόλις ολοκλήρωσε το παιχνίδι του επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο από το Γκολφ της Γλυφάδας με προορισμό την περιοχή των δοκιμών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Car and Driver, αμέσως μετά την απογείωση διαπίστωσε ο κυβερνήτης βλάβη στο πίσω στροφείο του ελικοπτέρου, το προσγείωσε με απόλυτη ασφάλεια από ύψος περίπου πέντε μέτρων και ο Οζιέ αναχώρησε οδικώς προς την Ιτέα. Φωτογραφίες του άθικτου ελικοπτέρου δίπλα στο Γκολφ της Γλυφάδας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που αναρωτιόταν τι είχε συμβεί ακριβώς!

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον δήμαρχο Γλυφάδας, κ. Παπανικολάου.

Μαζί με τον Γάλλο ήταν συνεπιβάτες στο ελικόπτερο ο συνοδηγός του Μπέντζαμιν Βέιλας που αντικαθιστούσε τον μόνιμο συνοδηγό του Οζιέ, Ζουλιέν Ινγκρασιά και ο Σκοτ Μάρτιν, συνοδηγός του έτερου οδηγού της Toyota, Έλφιν Εβανς, που θα συνεχίσει την Τετάρτη τις δοκιμές.

Η ταλαιπωρία για τον Οζιέ ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη το βράδυ, οπότε και θα αναχωρήσει από την Ελλάδα αφού μεταφερθεί και πάλι οδικώς από τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!