Ο Κόλιν Μακρέι θα γινόταν σήμερα 52 ετών (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Κόλιν Μακρέι θα γινόταν σήμερα 52 ετών (pics & vid)
Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα όλων των εποχών στο WRC είναι ο Κόλιν Μακρέι, ο οποίος σήμερα θα είχε τα γενέθλιά του και θα έκλεινε τα 52 χρόνια ζωής, αν δεν είχε σκοτωθεί στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο.

Η «παλιά σχολή» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) είναι για πολλούς, οι ένδοξες στιγμές του σπορ. Κάποτε το WRC είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από ότι σήμερα, με πολλές περισσότερες διοργανώσεις και συμμετοχές από εταιρείες και οδηγούς που άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία. Ο Κόλιν Μακρέι ήταν ένας από αυτούς. Είχε τη φήμη ότι δεν αφήνει ποτέ το γκάζι και κατάφερε να χτίσει ένα τεράστιο όνομα τρέχοντας με Subaru Impreza, αλλά και με Ford Focus. Είναι ο μόνος οδηγός του WRC που έγινε video game και συνολικά, κατάφερε να κερδίσει 25 φορές στο WRC.

Σήμερα, στις 5 Αυγούστου, ο μεγάλος Κόλιν θα είχε τα γενέθλιά του. Γεννημένος το 1968, θα γινόταν 52 ετών, αν δεν μας είχε αφήσει σε ένα φρικιαστικό ατύχημα με ελικόπτερο. Οι εραστές των αγώνων Ράλι ακόμη τον θυμούνται με νοσταλγία και πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι ο Σκωτσέζος ήταν η επιτομή του καθαρόαιμου οδηγού αγώνων. Να τονίσουμε ότι στην καριέρα του κέρδισε το πρωτάθλημα του 1995 με τη Subaru και τη βοήθησε να πάρει το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1996 και το 1997.

Επίσης τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1996, 1997 και 2001, ενώ ήταν τρίτος το 1998. Μέσα από τα video games του, αλλά και την αγωνιστική κληρονομιά που έχει αφήσει, ο Κόλιν είναι ουσιαστικά αθάνατος. Σκοτώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 στη Σκωτία, μαζί με το γιο του Τζόνι και δύο πολύ καλούς οικογενειακούς του φίλους, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε. Δείτε το video με τις χαρακτηριστικές στιγμές του CMcR «δεν αφήνω το γκάζι!»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!