To αναθεωρημένο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι WRC

Gazzetta team
To αναθεωρημένο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι WRC
H επανεκκίνηση του πρωταθλήματος WRC θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου με το χωμάτινο Ράλι Εσθονίας, που εντάσσεται για πρώτη φορά στο αγωνιστικό καλεντάρι, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο με το ασφάλτιν Ράλι Ιαπωνίας.

Ο κορονοϊός ανέτρεψε τα πάντα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, το οποίο διακόπηκε αφού πρόλαβαν να γίνουν οι εξής τρεις αγώνες: Το Ράλι Μόντε Κάρλο με νικητή τον Νεβίλ (Hyundai i20 WRC), το Ράλι Σουηδίας με πρώτο τον Εβανς με Toyota Yaris WRC και το Ράλι Μεξικού όπου θριάμβευσε ο Οζιέ, επίσης με Toyota Yaris WRC.

Τώρα επιστρέφει το WRC στις δραστηριότητές του και οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν τη συνέχισή του με βάση ένα πρόγραμμα πέντε αγώνων, τέσσερις από τους οποίους προβλέπεται να γίνουν στην Ευρώπη και ο πέμπτος στην Ιαπωνία. Πάντως γίνονται συζητήσεις για τη διοργάνωση και άλλων αγώνων, με υποψήφιες χώρες το Βέλγιο (Ypres Rally, 2 – 4 Οκτωβρίου) και την Κροατία! Για την Ελλάδα βέβαια ούτε συζήτηση, αν και η χώρα μας θεωρείται από τις πιο ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία του Covid – 19.

Η επανεκκίνηση θα δοθεί το τριήμερο 4 έως 6 Σεπτεμβρίου με το παρθενικό Ράλι Εσθονίας. Η χώρα της Βαλτικής γίνεται έτσι η 33η που θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1973. Πρόκειται για ένα χωμάτινο ράλι με σύντομο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο σκέλη το Σάββατο και την Κυριακή και τελετή έναρξης την Παρασκευή, στο οποίο θα έχει βεβαίως την τιμητική του ο Εσθονός Οτ Τάνακ. Όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα που ακολουθεί, μετά την Εσθονία ακολουθούν η Τουρκία (24 – 27 Σεπτεμβρίου) και η Γερμανία (15 – 18 Οκτωβρίου). Μετά έχει προγραμματιστεί το εξ αναβολής Ράλι Σαρδηνίας για τις 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου και η σεζόν θα κλείσει εκτός απροόπτου με το ασφάλτινο Ράλι Ιαπωνίας από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα του WRC για το 2020


1. Ράλι Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου) – Νικητής, Νεβίλ (Hyundai i20 Coupe WRC)


2. Ράλι Σουηδίας (13-16 Φεβρουαρίου) – Νικητής, Εβανς (Toyota Yaris WRC)


3. Ράλι Μεξικού (12-15 Μαρτίου) – Νικητής, Οζιέ (Toyota Yaris WRC)


4. Ράλι Εσθονίας (4-6 Σεπτεμβρίου) – χωμάτινο


5. Ράλι Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου) – χωμάτινο


6. Ράλι Γερμανίας (15-18 Οκτωβρίου) – ασφάλτινο


7. Ράλι Σαρδηνίας (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) – χωμάτινο


8. Ράλι Ιαπωνίας (19-22 Νοεμβρίου) – ασφάλτινο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!