Η Ελλάδα ξανά στο χάρτη του WRC!

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Ελλάδα ξανά στο χάρτη του WRC!
Τα πλάνα για την επιστροφή της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, φέρνοντάς μας μνήμες από τους ιστορικούς αγώνες του Ράλι Ακρόπολις.

Η ιστορία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι τεράστια και τα τελευταία χρόνια, η απουσία του Ράλι Ακρόπολις από το αγωνιστικό καλεντάρι του WRC ήταν μεγάλη. Πλέον όμως, τα πράγματα δείχνουν ότι μπαίνουν σε μια σειρά και δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε νεότερα σε ο,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Η Ελλάδα μπαίνει ήδη στο χάρτη του WRC αφού σε μερικούς μήνες, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη, θα έρθουν κάποιες ομάδες του WRC σε παλιές ακροπολικές διαδρομές κοντά στο Λουτράκι για να προπονηθούν σε τρεις ομάδες των τριών!

Κάθε ομάδα που θα φτάνει στην Ελλάδα θα συμμετέχει σε μια εκδήλωση με στόχο να προωθηθεί η διοργάνωση και μετά τα δοκιμαστικά τους, οι οδηγοί και οι ομάδες θα μιλάνε σε ζωντανή σύνδεση, έχοντας χρόνο 30 λεπτών. Το μελλοντικό πλάνο προβλέπει και την επιστροφή του θρυλικού Ράλι Ακρόπολις, της μεγαλύτερης αγωνιστικής «προίκας» της χώρας μας στο διεθνές motorsport που σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και τρομερή απήχηση, αν όντως επιστρέψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σπουδαίο ρόλο για τη διοργάνωση των προπονήσεων στο Λουτράκι, έπαιξε και ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport, ο οποίος δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση. Η M-Sport έχει προτιμήσει κι άλλη φορά στο παρελθόν τη χώρα μας για δοκιμαστικά, με τελευταία φορά το Σεπτέμβρη του 2018 πριν από το Ράλι Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στην Καρούτα και το Ρεγγίνι Φθιώτιδας πολλοί Έλληνες έσπευσαν να δουν από κοντά τις δοκιμές, δείγμα της αγάπης που έχουμε ως χώρα προς το WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!