Η εφορία της Φινλανδίας έκανε κατάσχεση στο Λάτβαλα!

Gazzetta team
Η εφορία της Φινλανδίας έκανε κατάσχεση στο Λάτβαλα!
Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος της Φινλανδίας κατέσχεσε ακίνητα και οχήματα, που ανήκουν στον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα κατηγορώντας τον οδηγό του WRC για φοροδιαφυγή!

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα θα θέλει σίγουρα να διαγράψει την προηγούμενη χρονιά από τη μνήμη του. Αρχικά χώρισε ο Φιλανδός με θορυβώδη τρόπο από τη σύντροφό του Μάισα Τρόπα και μετά τέθηκε εκτός της ομάδας της Toyota, πράγμα που σήμανε και το τέλος της καριέρας του ως εργοστασιακός οδηγός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC, αν και διατηρεί την κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να επιστρέψει του χρόνου.

Όμως τώρα τρίτωσε το κακό για τον 35χρονο, καθώς οι διαφορές του με την εφορία της χώρας του ανέβηκαν επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι Αρχές δίωξης οικονομικού εγκλήματος της πατρίδας του κατέσχεσαν οχήματα και ακίνητα που ανήκαν στον Λάτβαλα κατηγορώντας τον για φοροδιαφυγή. Όπως δήλωσε ο ίδιος στα μέσα επικοινωνίας της πατρίδας του, οι κατασχέσεις τον αιφνιδίασαν απόλυτα, προσπάθησε ωστόσο να φανεί χαλαρός λέγοντας ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις είναι νορμάλ αυτή η διαδικασία».

Τον έκαψε ο τόπος διαμονής

Οι διωκτικές Αρχές της Φινλανδίας εκτιμούν, ότι ο Λάτβαλα κέρδισε από το 2014 έως το 2015 ως εργοστασιακός οδηγός στο WRC περίπου πέντε έως έξι εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος δηλώνει επίσημα από το 2009 ως μόνιμο τόπο κατοικίας του το Πριγκιπάτο του Μονακό, όμως η φινλανδική εφορία υποστηρίζει, ότι περνούσε τον περισσότερο χρόνο στην πατρίδα του. Με βάση αυτό το σκεπτικό θα όφειλε να φορολογείται και στην πατρίδα του, γι αυτό και του ζητάει ένα τσουχτερό ποσό για τους αναλογούντες φόρους και για πρόστιμα!

O Λάτβαλα βρέθηκε εκτός της εργοστασιακής ομάδας της Toyota εφέτος.

Η εξήγηση του Λάτβαλα ήταν ότι οι οικονομικές Αρχές της Φινλανδίας «υπολόγισαν τους φόρους για μερικά χρόνια και κατέληξαν σε δικά τους αποτελέσματα. Αν και δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη, εγώ έχω πληρώσει τους φόρους μου μέχρι τώρα και εξέφρασα τη θέλησή μου να συνεργαστώ μαζί τους. Γι αυτό και η τωρινή απόφαση των Αρχών αποτελεί μία έκπληξη για εμένα».

Καλά ξεμπερδέματα θα λέγαμε, αφού στο εξωτερικό δεν χαμπαριάζουν οι υπηρεσίες δίωξης του οικονομικού εγκλήματος από μεγάλα ονόματα και ειδικές σχέσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!