«Άκυρο» και για το Ράλι Σαφάρι Κένυας

«Άκυρο» και για το Ράλι Σαφάρι Κένυας
Αν και ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα του Ιουλίου, ο αγώνας του WRC στην Κένυα δεν θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός δεν έχει σταματήσει να επηρεάζει τα motorsports. Αυτή τη φορά, «θύμα» του ήταν ο αγώνας Σαφάρι Κένυας του WRC, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 16 με 19 Ιουλίου. Αν και η ημερομηνία αυτή θεωρητικά δεν θα ήταν απαγορευτική για τη διοργάνωση του αγώνα, οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί, για να αποφύγουν κάθε πιθανό ρίσκο. Η ανακοίνωση ήρθε τόσο από την κυβέρνηση της Κένυας, όσο και από τον τοπικό διοργανωτή, αλλά και τη FIA.

Τώρα λοιπόν για να δούμε WRC θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά περισσότερο από τα άλλα δύο μεγάλα events των μηχανοκίνητων σπορ, της Formula 1 και του MotoGP, τα οποία υπολογίζουν να ξεκινήσουν (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στις αρχές Ιουλίου. Το Ράλι Φινλανδίας που έχει προγραμματιστεί για τις 6 με 9 Αυγούστου δεν έχει ακυρωθεί (ακόμη) οπότε θεωρητικά, είναι η αφετηρία του φετινού πρωταθλήματος.

Ακόμη παραμένει άγνωστο αν τελικά θα αναβληθεί ή όχι, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, δείχνει ότι θα πάει βάσει προγράμματος. Ο διοργανωτής του αγώνα στην Κένυα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο μέλλον και ότι το 2021, το 2022 και το 2023, ο αγώνας θα βρίσκεται κανονικά στο καλεντάρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!