Ξεφύγετε από την καραντίνα με ένα βίντεο-ωδή στο Group B! (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ξεφύγετε από την καραντίνα με ένα βίντεο-ωδή στο Group B! (vid)
Οι ώρες στο σπίτι μοιάζουν ατελείωτες, για αυτό περάστε ένα ευχάριστο τέταρτο με τα πιο διάσημα «τέρατα» που έχουμε δει ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Από το 1982 έως το 1986, το Group B στο WRC μονοπωλούσε το ενδιαφέρον. Μιλάμε για μια σειρά αγώνων που προκαλούσε τρομερό ενδιαφέρον λόγω της φοβερής δράσης και της τεράστιας ισχύος των κινητήρων στα αγωνιστικά, που ξεπερνούσε τους 500 ίππους, σχεδόν τα διπλά από τις επόμενες κατηγορίες της τότε εποχής. Συχνά αναφερόμαστε στο Group B ως «η χρυσή εποχή των Ράλι» και αυτό επειδή οι κατασκευαστές, έφτιαχναν αυτοκίνητα που μπορούσαν να αναπτύξουν τρομακτικές ταχύτητες για την εποχή, σε αυτά τα τερέν.

Στο πικ του Group B, συμμετείχαν αυτοκίνητα-θρύλοι όπως το Audi Quattro, Lancia 037, το Peugeot 205 T16, η Lancia Delta S4 και το Renault 5 Turbo. Πρόκειται για μια εντελώς άλλη εποχή των αγώνων ράλι, που προκαλούσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ο κόσμος ήταν ελεύθερος να βλέπει από όπου θέλει τα αυτοκίνητα που περνούσαν. Το τελευταίο ωστόσο, έφερε δραματικά αποτελέσματα μερικές φορές. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω της καραντίνας, πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσουμε μερικές εξαιρετικές στιγμές του Group B μέσα από αυτό το δεκαπεντάλεπτο βίντεο, που εκτός από σκηνές δράσης, μας ταξιδεύει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή της αυτοκίνησης γενικότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!