WRC: Αναβλήθηκαν τα Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Πέτρος Σηφαλάκης
WRC: Αναβλήθηκαν τα Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας
Το πνεύμα των υπόλοιπων σπορ ακολουθεί και το WRC με αναβολές στους αγώνες του, αν και το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά στο Μεξικό.

Με επίσημη ανακοίνωση, το WRC μαζί με τη FIA είπαν ότι το Ράλι Πορτογαλίας και το Ράλι Σαρδηνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Το ίδιο συνέβη και με το Ράλι Αργεντινής, αν και το Ράλι Μεξικού, πριν από μερικές εβδομάδες, ολοκληρώθηκε κανονικά και δεν το «έφαγαν» τα μέτρα για τον κορονοϊό. Το Ράλι Πορτογαλίας είχε προγραμματιστεί για τις 21-24 Μαΐου, ενώ αυτό της Σαρδηνίας, για τις 4-7 Ιουνίου.

Τελικά, κανένα από τα δύο δεν θα γίνει, όμως δεν ανακοινώθηκαν και νέες ημερομηνίες. Σύμφωνα με το WRC πάντως, δεν θα ακυρωθούν εντελώς, απλώς θα μετατεθούν για αργότερα. Σε ο,τι αφορά τις αναβολές, να πούμε ότι και η Formula 1 έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις. Πιο πρόσφατη ήταν η αναβολή του Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ το ίδιο περιμένουμε να γίνει και με το Γκραν Πρι του Μόντρεαλ.

Το MotoGP από την άλλη ήταν πιο συντηρητικό στις δηλώσεις του και έχει αναβάλλει αγώνες μόνο μέχρι τις αρχές Μαΐου, όμως υπολογίζεται ότι από μέρα σε μέρα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση που θα πηγαίνει την εκκίνηση του πρωταθλήματος πιο πίσω, τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν μπορεί ακόμη να δώσει σαφές απαντήσεις, όσο ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη και να φτάνει καθημερινά σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!