O Eβανς μία ανάσα από τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας

Gazzetta team
O Eβανς μία ανάσα από τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας
Ο οδηγός της Toyota, Έλφιν Έβανς, βρίσκεται με διαφορά ασφαλείας πρώτος στο Ράλι Σουηδίας και είναι φαβορί για την νίκη, καθώς αύριο Κυριακή θα γίνει μόνον μία ειδική διαδρομή.

Με τα καπρίτσια του καιρού παλεύουν οι αγωνιζόμενοι στο εφετινό Ράλι Σουηδίας. Η έλλειψη χιονιού και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή υποχρέωσαν τους διοργανωτές του αγώνα που μετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC να προχωρήσουν σε άλλη μία ακύρωση ειδικής διαδρομής για αύριο. Αυτό σημαίνει, ότι μετά την ολοκλήρωση των σαββατιάτικων ειδικών διαδρομών, αναμένει τα πληρώματα μόνον μία τελευταία Powerstage την Κυριακή.

Ο Ελφιν Εβανς καθίσταται έτσι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο οδηγός της Toyota πέτυχε σήμερα το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, τον καλύτερο χρόνο στις τρεις από τις συνολικά τέσσερις ειδικές διαδρομές της ημέρας και εξασφάλισε για την αυριανή Powerstage ένα ασφαλές προβάδισμα 17,2 δευτερολέπτων απέναντι στον δεύτερο Οτ Τάνακ με Hyundai i20 WRC.

Την τρίτη θέση του βάθρου διεκδικεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC, αν και ο τέταρτος Κάλε Ροβάνπερα απέχει μόλις μισό δευτερόλεπτο από τον ομόσταβλό του έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRC. Την πεντάδα των πρώτων συμπληρώνει ο Εσαπέκα Λάπι με Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν ο μόνος που έσπασε την κυριαρχία του Έβανς το Σάββατο, αφού κατάφερε και νίκησε με το Hyundai i20 WRC σε μία ειδική διαδρομή και βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης με διαφορά 4,5 δευτερολέπτων από τον πέμπτο Λάπι.

Η κυριακάτικη Powerstage έχει μήκος 21,2 χιλιόμετρα και θα κρίνει ως μοναδική ειδική διαδρομή τον αγώνα. Αν διατηρηθεί ο Εβανς στην πρώτη θέση, τότε θα κατακτήσει τη δεύτερη νίκη του στην καριέρα του στο WRC και την παρθενική του με τα χρώματα της ομάδας της Toyota. Πάντως στο WRC έχουν συμβεί πολλές τεράστιες ανατροπές και τίποτα δεν αποκλείεται, μέχρι να ολοκληρωθεί κάθε αγώνας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!