O Oζιέ και επίσημα από του χρόνου στην Τοyota

Gazzetta team
O Oζιέ και επίσημα από του χρόνου στην Τοyota
Η αποχώρηση της Citroen από το WRC οδήγησε τον Γάλλο στην απόφαση να μεταγραφεί στην Toyota μετά από έναν πόλεμο παρασκηνίων με την πρώην ομάδα του.

Επισημοποιήθηκε, ότι από του χρόνου θα τρέχει ο Σεμπάστιαν Οζιέ με την Toyota. Ο Γάλλος θα καταλάβει τη θέση του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Οτ Τάνακ, που μεταγράφηκε αιφνιδιαστικά στη Hyundai. Εκεί θα συναντήσει ο 32χρονος Εσθονός τον δεύτερο του εφετινού πρωταθλήματος, Τιερί Νεβίλ, ενώ ο Οζιέ θα έχει στην καινούρια ομάδα του τον νεοεισερχόμενο από τη Ford, Ελφιν Εβανς και το παιδί θαύμα από τη Φιλανδία, Κάλε Ροβάνπερα, παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Skoda στο πρωτάθλημα WRC2.

Οι μεταγραφές των Οζιέ και Τάνακ έγιναν αφορμή για έναν έντονο πόλεμο παρασκηνίων με τις πρώην ομάδες τους. Ο Οζιέ είχε επιρρίψει ήδη ανεπάρκεια στη Citroen κατά τη διάρκεια της σεζόν, υποστηρίζοντας ότι δεν εξελίσσει αρκετά γρήγορα το αυτοκίνητό της και έτσι δεν του προσφέρει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τους τίτλους του. Τον Αύγουστο είχε περιγράψει ο Γάλλος το αυτοκίνητό του στο περιθώριο του Ράλι Γερμανίας ως «αδύνατον να οδηγηθεί», ενώ τα πολλά τεχνικά προβλήματα έδωσαν αφορμή στη σύζυγό του Οζιέ να ονομάσει στο Twitter την ομάδα του άνδρα της ‘’Shitroen’’.

Όταν έγινε ξεκάθαρο, ότι δεν θα συνέχιζε του χρόνου ο Οζιέ στη Citroen, αποφάσισε να αποσυρθεί η γαλλική φίρμα από το WRC με το αιτιολογικό της έλλειψης διαθέσιμων κορυφαίων οδηγών. Ετσι θα έχουμε το 2020 στο WRC μόνον δύο 100% εργοστασιακές ομάδες, εκείνες των Toyota και Hyundai και την M-Sport, που υποστηρίζεται από τη Ford.

Όμως και η αιφνίδια μεταγραφή του Τάνακ στη Ηyundai προκάλεσε έναν πόλεμο λάσπης μεταξύ του Εσθονού και της προηγούμενης ομάδας του, δηλαδή της Toyota. Ο διευθυντής της τελευταίας, Τόμι Μάκινεν, κατηγόρησε τον Τάνακ στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι τον κορόιδεψε. Άμεση ήταν η απάντηση του Τάνακ μέσω του εκπροσώπου του και πρώην οδηγού του WRC, Μάρκο Μάρτιν, που υποστήριξε τα εξής: «Ο Μάκινεν δεν έδωσε ποτέ κατά την εφετινή σεζόν στον Οτ την υποστήριξη, που θα χρειαζόταν. Επίσης δεν προσπάθησε σοβαρά, να τον κρατήσει στην ομάδα του. Αν φύγει ένας τερματοφύλακας την καθοριστική στιγμή από τον αγωνιστικό χώρο, τότε πετυχαίνει με μεγάλη πιθανότητα ο αντίπαλος ένα γκολ.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!