ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Το Ράλι Αυστραλίας ακυρώθηκε λόγω των πυρκαγιών 

Το Ράλι Αυστραλίας ακυρώθηκε λόγω των πυρκαγιών 

Το Ράλι Αυστραλίας ακυρώθηκε λόγω των πυρκαγιών 

Είναι πλέον επίσημο, ότι το Ράλι Αυστραλίας δεν θα γίνει και το πρωτάθλημα του WRC ολοκληρώνεται χωρίς τον τελευταίο αγώνα, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα. 

Η τεράστια καταστροφή που προκαλούν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Οι φωτιές έχουν ήδη καταστρέψει πολύ μεγάλες εκτάσεις και απειλείται ακόμη και το Σίδνεϊ αφού οι φλόγες καίνε ανεξέλεγκτες. Το WRC λοιπόν, ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη, 12/11 κατά τις μεσημεριανές ώρες, ότι λόγω των πυρκαγιών το Ράλι Αυστραλίας δεν θα γίνει. Ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος ακυρώνεται και έτσι, η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Το Πρωτάθλημα Οδηγών έχει ήδη κατακτηθεί από τον οδηγό της Hyundai, Τιερί Νεβίλ, ενώ και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών πάει στη Hyundai Motorsport. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα που είχε η κορεατική ομάδα οδήγησαν σε πολλές διακρίσεις μέσα στη σεζόν, οπότε οι κόποι τους ανταμείβονται! Σημειώνεται, ότι και το WRC Gala Night στο Australian National Maritime Museum που είχε προγραμματιστεί, θα ακυρωθεί. 

Το WRC στέλνει θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω των πυρκαγιών στην Αυστραλία και τη στήριξή του προς όσους επηρεάστηκαν με κάποιο τρόπο από την τεράστια καταστροφή. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα βαθμολογιών για το Πρωτάθλημα Οδηγών (πρώτη δεκαπεντάδα) αλλά και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, όπως διαμορφώνεται ύστερα από την πρόωρη λήξη του πρωταθλήματος για το 2019.