To Volkswagen Trinity θα αλλάξει την αυτοκίνηση

To Volkswagen Trinity θα αλλάξει την αυτοκίνηση
Το πρώτο μοντέλο τη γερμανικής μάρκας, που θα φέρει επανάσταση τόσο στην κατασκευή όσο και στη χρήση των αυτοκινήτων, θα είναι έτοιμο το 2026.

Με το πρόγραμμα ACCELERATE η Volkswagen προχωρά γοργά προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλλά και προς την εποχή ενός εντελώς νέου τρόπου αυτοκίνησης. Ήδη, ο γερμανικός όμιλος δημιουργεί μικρά οικοσυστήματα για την πρακτική εφαρμογή του μελλοντικού του μετασχηματισμού και ένα από αυτά θα δούμε σύντομα και στην Αστυπάλαια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Volkswagen αλλάζει και τον τρόπο που κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της. Μια πρώτη εικόνα του Project Trinity, μας βάζει στη λογική της εντελώς νέας μορφής των επιβατικών οχημάτων, κυρίαρχο στοιχείο των οποίων θα είναι η εξέλιξή τους συν τω χρόνω.

Το σεντάν της εικόνας πρόκειται να κατασκευαστεί στο Βόλφσμπρουγκ της Γερμανίας από το 2026 και θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την αυτονομία, την ταχύτητα φόρτισης, τις ψηφιακές δυνατότητες αλλά και την αυτόνομη οδήγηση, καθώς θα είναι σε θέση από τα το επίπεδο 2+ να φτάσει με συνεχείς αναβαθμίσεις έως και το επίπεδο 4. Στην αυτόνομη κίνηση οχημάτων, το επίπεδο 5 είναι το ανώτατο, όπου ο άνθρωπος δεν συμμετέχει καθόλου πλέον στην λειτουργία τους.

Το όνομα Trinity προέρχεται από το λατινικά «trinitas» και σημαίνει την τρόικα. Κατά συνέπεια, το Trinity αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης σε τρεις κρίσιμους τομείς: τα ηλεκτρονικά και το υπερσύγχρονο λογισμικό, την απλοποίηση της παραγωγής μέσω πρακτικά μιας και μόνο έκδοσης και την πλήρως δικτυωμένη και χαμηλού κόστους παραγωγή στο κύριο εργοστάσιο στο Βολφσμπρουκ.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, τον Ραλφ Μπρανστέτερ, το Trinity είναι η απτή απόδειξη της στρατηγικής ACCELERATE και ένα αυτοκίνητο στο οποίο η φόρτιση με ρεύμα θα είναι τόσο σύντομη, όσο και ο ανεφοδιασμός με καύσιμο σήμερα.Επιπλέον, το Trinity θα κάνει δυνατή την αυτόνομη οδήγηση για πολλούς ανθρώπους.

Με την προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής το 2026, το Trinity θα βασίζεται σε ένα ψηφιακό δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης και συνεχούς ανταλλαγής δεδομένων από το στόλο των οχημάτων της VW, έτσι ώστε προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στην πορεία του αυτοκινήτου να γίνονται κτήμα όλων σε πραγματικό χρόνο –όπως ατυχήματα, αλλαγές του καιρού, κυκλοφοριακός φόρτος κ.λ.π.

Με την παραγωγή του Trinity, το εργοστάσιο του Wolfsburg θα γίνει υπόδειγμα για υπερσύγχρονες, έξυπνες και πλήρως δικτυωμένες διαδικασίες παραγωγής. Τα μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων όπως το Trinity θα παραχθούν με πολύ λιγότερες εκδόσεις και τα μηχανικά και ηλεκτρονικά τους μέρη θα είναι σε μεγάλο βαθμό τυποποιημένα.

Ωστόσο, το λογισμικό τους θα επιτρέπει στους πελάτες να μπορούν να ενεργοποιούν τις επιθυμητές λειτουργίες ανά πάσα στιγμή μέσω του ψηφιακού οικοσυστήματος στο αυτοκίνητο, με κάποια χρέωση φυσικά. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την πολυπλοκότητα στην παραγωγή.

Αναπτύσσοντας ένα αυτοκίνητο του οποίου η απόδοση αλλά και οι παρεχόμενες δυνατότητες βασίζονται κυρίως στο λογισμικό, η Volkswagen δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Πλέον η δυνατότητα οδήγησης ενός αυτοκινήτου κορυφαίας απόδοσης θα είναι εφικτή για πολύ περισσότερο κόσμο, ωστόσο το ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων αυτών θα δημιουργεί χρεώσεις.

Η Volkswagen σκοπεύει λοιπόν να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα στη φάση χρήσης - για υπηρεσίες φόρτισης και ενέργειας, για λειτουργίες που βασίζονται σε λογισμικό τις οποίες οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση ανάλογα με τις ανάγκες ή για αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!