Θα γίνει τελικά το εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης;

Gazzetta team
Θα γίνει τελικά το εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης;
Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει ακυρωθεί επισήμως για εφέτος, ωστόσο η διοργανώτρια εκθέσεων PALEXPO το παλεύει για να πραγματοποιηθεί, όχι όμως τον Μάρτιο αλλά αργότερα και μόνον για διαπιστευμένους εκπροσώπους του κλάδου και δημοσιογράφους!

Tο προηγούμενο καλοκαίρι ανακοίνωσε το ίδρυμα GIMS, το οποίο κατέχει τα δικαιώματα του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης και το διοργανώνει, ότι η συγκεκριμένη έκθεση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε το 2021, όπως συνέβη και το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων PALEXPO, στις αίθουσες της οποίας γίνεται παραδοσιακά το Σαλόνι Αυτοκινήτου, δήλωσε αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση και επιδιώκει να πραγματοποιήσει εφέτος την εκδήλωση.

Μάιο ή Ιούνιο αντί Μάρτιο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PALEXPO, Κλοντ Μεμπρέζ, δήλωσε χαρακτηριστικά στην ελβετική οικονομική εφημερίδα ‘’L’Agefi’’, ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε ακόμη μόνον για την ημερομηνία, σίγουρα όμως όχι τον Μάρτιο. Κάνουμε σκέψεις πάντως για τον μήνα Μάιο ή Ιούνιο». Το Σαλόνι της Γενεύης του 2021 προβλέπεται ωστόσο να γίνει εξαιτίας του κορονοϊού χωρίς κοινό και επισκέπτες με εισιτήρια, αλλά μόνον με διαπιστευμένους επαγγελματίες από τον χώρο του αυτοκινήτου και εκπροσώπους του Τύπου.

Την έκθεση θα επισκεφθούν μόνον δημοσιογράφοι και επαγγελματίες από τον χώρο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον Μεμπρέζ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βλέπουν με θετικό μάτι τις προσπάθειες της PALEXPO, ορισμένες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή, κάποιες άλλες όμως δήλωσαν ήδη αρνητικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Προς το παρόν πάντως δεν έχει υπογραφεί ούτε ένα συμβόλαιο συμμετοχής στην έκθεση, αφού καμία εταιρεία δεν επιθυμεί να πάρει οριστικές αποφάσεις αυτή τη στιγμή.

Επίσης εκκρεμούν ακόμη οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση των τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο περιπτέρου, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του ύψους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τους ενδιαφερόμενους σταθμούς. Άρα υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα με πρώτο και κύριο ερωτηματικό πώς θα εξελιχθεί τελικά η πανδημία του κορονοϊού τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.

Oι εγκαταστάσεις της PALEXPO δίπλα στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Ο λόγος που επιδιώκει η PALEXPO την πραγματοποίηση του εφετινού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, είναι καθαρά οικονομικός. Και αυτό, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει κατά κύριο λόγο στο ελβετικό καντόνι της Γενεύης, για το οποίο αποτελεί η ετήσια έκθεση αυτοκινήτου μία σημαντική πηγή εσόδων. Πέρυσι χάθηκαν αυτά εξαιτίας της ακύρωσης της εκδήλωσης, όμως εφέτος επιδιώκει η PALEXPO να εμφανίσει κάποια έσοδα και να μη μείνει πάλι στο μηδέν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!