Πεντάστερη ασφάλεια για Seat Leon και Audi A3 (vids)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πεντάστερη ασφάλεια για Seat Leon και Audi A3 (vids)
Τα δύο νέα μικρομεσαία μοντέλα του Volkswagen Group πήραν άριστα στις δοκιμές του Euro NCAP και απέσπασαν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Καλά νέα έφερε ο Euro NCAP στην Audi και τη Seat μετά τις δοκιμές για τα νέα A3 Sportback και Leon, αντίστοιχα. Οι δύο μάρκες του Volkswagen Group έστειλαν τα μοντέλα τους για... καταστροφή, ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια που προσφέρουν στους επιβάτες, αλλά και τους πεζούς, μέσα από τις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού ασφαλείας.

Αμφότερα βασίζονται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου και ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία με τον ενδιάμεσο αερόσακο ώστε ο οδηγός, να μη χτυπήσει με το συνοδηγό, στις πλευρικές συγκρούσεις. Πήραν λοιπόν τα πέντε αστέρια και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, αλλά το Seat Leon είχε το κεφάλι του λίγο... ψηλότερα γιατί κατάφερε να πάρει ελαφρώς καλύτερες επί μέρους βαθμολογίες.

Το ισπανικό μικρομεσαίο πέτυχε 92% προστασία για τους ενήλικους επιβάτες (89% το Audi A3), 88% προστασία για τα παιδιά (81% το A3) και 71% για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου (68% το A3), δηλαδή τους ποδηλάτες, τους πεζούς κλπ. Στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας ο Euro NCAP αξιολόγησε το Seat Leon με 80% και το Audi A3 Sportback με 73%. Παρακάτω ακολουθούν τα δύο βιντεάκια από τις δοκιμές για τα δύο νέα μοντέλα του Volkswagen Group στη μικρομεσαία κατηγορία!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!