Ελληνική οικογένεια έφτασε με αυτοκινούμενο στην αρκτική ζώνη (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ελληνική οικογένεια έφτασε με αυτοκινούμενο στην αρκτική ζώνη (vid)
Μετά από 86 ημέρες και 7.100 χιλιόμετρα σε 10 χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, μία ελληνική οικογένεια έφτασε με αυτοκινούμενο όχημα στο Nordkapp, το βορειότερο ακρωτήρι της γηραιάς ηπείρου.

Μέσα από ένα κατάλευκο τοπίο, το αυτοκινούμενο Iveco με πλήρωμα τον Άκη Τεμπερίδη, τη Βούλα Νέτου και την 8χρονη κόρη τους Αναστασία, έφτασε στο εμβληματικό Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας, λίγο πιο πάνω από τον 71ο παράλληλο. Και το ταξίδι τους συνεχίζεται.
«Σπάνια θέτουμε προορισμούς στη νομαδική ζωή που επιλέξαμε να κάνουμε, αλλά αυτή τη φορά είχαμε πραγματικά στόχο να φτάσουμε εδώ ώστε να αποδείξουμε ότι εν μέσω πανδημίας, μπορεί κάποιος να ταξιδεύει από χώρα σε χώρα, τουλάχιστον στα πλαίσια της Ευρώπης», λέει ο Άκης Τεμπερίδης και συμπληρώνει η Βούλα Νέτου: «μπορεί να έχουμε γυρίσει όλον τον κόσμο αλλά δεν είχαμε βρεθεί ποτέ στο Nordkapp και ομολογώ ότι φτάνοντας εδώ, είχα έντονα συναισθήματα, κι αυτό γιατί η όλη διαδρομή ήταν μεγάλη όσο και συναρπαστική».

Η αποστολή The World Offroad, όπως λέγεται το εγχείρημα της οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου από την Ελλάδα και κινήθηκε με πνεύμα εξερεύνησης από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης προς τις τρεις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) και από εκεί με πλοίο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου εξελίχτηκε σε μία συναρπαστική περιπέτεια μέσα από τις χιλιάδες λίμνες και τους προστατευμένους εθνικούς δρυμούς της χώρας.
«Μας άρεσε τόσο η Φινλανδία, η φύση και οι άνθρωποί της, που κάναμε ένα μήνα να φτάσουμε στον 66ο παράλληλο - στον αρκτικό κύκλο δηλαδή - βορειότερα από τον οποίο ο ήλιος δε δύει ποτέ για μία μέρα τουλάχιστον στην εαρινή ισημερία και δεν ανατέλλει αντίστοιχα στη χειμερινή», μας λέει ο Άκης. «Βόρεια του Ροβανιέμι, στο οποίο γνωρίσαμε και το μόνο ζευγάρι Ελλήνων που ζει εκεί, μας βρήκαν τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα», συμπληρώνει η Βούλα, «κι εκεί άρχισαν τα δύσκολα».

Από εκείνη την ημέρα, το αυτοκινούμενο Iveco 4x4, το οποίο είναι ταυτόχρονα όχημα, σπίτι, γραφείο και σχολική τάξη για την ελληνική οικογένεια, κινείται αποκλειστικά σχεδόν σε χιονισμένους και ενίοτε εντελώς παγωμένους δρόμους.
«Κάποιες φορές ήταν πραγματικά επικίνδυνα να οδηγείς ένα όχημα 4,3 τόνων χωρίς χειμερινά ελαστικά σε τέτοιες συνθήκες, αλλά με πολλή προσοχή φτάσαμε ασφαλείς στο βόρειο ακρωτήρι, που είναι ο πρώτος μας προορισμός σε τούτο εδώ το ταξίδι εν μέσω πανδημίας», προσθέτει ο Τεμπερίδης.
«Από εδώ που είμαστε, παίρνουμε μία ανάσα και συνεχίζουμε να εξερευνούμε την αρκτική ζώνη, μπαίνοντας μάλιστα στο χειμώνα, με πολικές δηλαδή θερμοκρασίες και ελάχιστο φως ημέρας. Παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις και ανάλογα θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση, αισθανόμαστε τυχεροί που μπορούμε να ταξιδεύουμε και μάλιστα να νιώθουμε απόλυτα προστατευμένοι από την πανδημία».

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις της αποστολής The World Offroad από την επίσημη σελίδα www.theworldoffroad.com καθώς και από τα facebook/instagram και twitter ακολουθώντας @theworldoffroad. Βίντεο της αποστολής ανεβαίνουν στο κανάλι The World Offroad του YouTube και άρθρα δημοσιεύονται στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Quattroruote, το οποίο κυκλοφορεί κάθε μήνα με τον κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, αλλά και στο αγγλόφωνο website αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας www.motoroids.com. Live βίντεο της αποστολής ανεβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση στη δημοφιλή πλατφόρμα Livemedia.gr ενώ ο Άκης Τεμπερίδης δίνει ραδιοφωνικές ανταποκρίσεις στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!