Αλλάζει τα πάντα η νέα διοίκηση της Ford

Gazzetta team
Αλλάζει τα πάντα η νέα διοίκηση της Ford
Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση της Ford ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, Jim Farley, ο οποίος παρουσίασε ταυτόχρονα και τα νέα σχέδια του αμερικανικού ομίλου - που περιλαμβάνουν και την Ευρώπη - με στόχο την ανάπτυξη και την κερδοφορία του.

Η Ford συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να μετασχηματίζει τον παγκόσμιο οργανισμό της, μεταβάλλοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας με απώτερο σκοπό την εκτελεστική αριστεία προς όφελος των πελατών και της σταθερής κερδοφόρας ανάπτυξης.

Ο Jim Farley, ο οποίος διαδέχτηκε τον Jim Hackett ως president & CEO της Ford, παρουσίασε τους κύριους στόχους και τις οργανωτικές αλλαγές κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέλευσης με την παγκόσμια ομάδα της εταιρείας. Ο Farley δήλωσε ότι η Ford σχεδιάζει να κινηθεί ταχύτατα για τον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων του αυτοκινητικού κλάδου – βελτιώνοντας την ποιότητα, μειώνοντας τα κόστη και επιταχύνοντας την αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών μονάδων που υστερούν σε επιδόσεις.

Ο Jim Farley.

Την ίδια στιγμή, το σχέδιο ανάπτυξης της Ford προβλέπει:

• Κατανομή περισσότερων κεφαλαίων, πόρων και ταλέντων στις ισχυρότερες επιχειρήσεις και μονάδες franchise οχημάτων

• Επέκταση του επιτυχημένου τομέα επαγγελματικών οχημάτων με ένα πακέτο υπηρεσιών λογισμικού που ενισχύουν την πιστότητα στη μάρκα και τον κύκλο εργασιών

• Προώθηση μοναδικών, πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων Ford σε ευρεία κλίμακα παραγωγής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Transit, F-Series, Mustang, SUVs και Lincoln

• Προσθήκη πιο προσιτών οχημάτων στην παγκόσμια γκάμα, συμπεριλαμβανομένης και της Β. Αμερικής

• Ίδρυση ενός νέου τομέα με επίκεντρο τον πελάτη που θα βασίζεται στο μοντέλο αυτόνομης οδήγησης της Argo AI

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων, έχοντας στο τιμόνι του οργανισμού μας τον Jim Hackett, πετύχαμε αξιοσημείωτη πρόοδο και δημιουργήσαμε τις βάσεις για να γίνουμε μία εύρωστη εταιρεία με αυξανόμενη κερδοφορία» δήλωσε ο Farley. «Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Να αγωνιστούμε με πάθος – να επενδύσουμε κεφάλαια σε περισσότερο υποσχόμενες ανταποδοτικές ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε αξία – και να κερδίσουμε πιστούς πελάτες μέσα από θαυμάσια προϊόντα και μία ικανοποιητική εμπειρία ιδιοκτησίας.»

Η Ford προχωρά σε αλλαγές στο μοντέλο λειτουργάς της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις προτεραιότητες. Οι κυριότερες είναι:

• Επικέντρωση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και ανάληψης ευθυνών γύρω από προϊόντα και ομάδες πελατών σε τρεις περιφερειακές επιχειρηματικές μονάδες – Αμερικής και Διεθνών Αγορών, Ευρώπης και Κίνας

• Επιτάχυνση της καινοτομίας που θα οδηγήσει στην πρωτοπορία σε νέους επιχειρηματικούς τομείς όπως τα αυτόνομα οχήματα και η κινητικότητα

• Αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε βιομηχανικές πλατφόρμες για τη δημιουργία συνδεδεμένων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

• Αποτελεσματική χρήση τεχνολογίας και λογισμικού με τρόπους που κάνουν τη Ford να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό

• Αποδοχή και αύξηση της πολυσυλλεκτικότητας ειδικοτήτων, εμπειριών και ταλέντων σε όλη την εταιρεία

H Ford θα συνεχίσει να έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη.

Ο Farley δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει σε σταθερή λειτουργική απόδοση που περιλαμβάνει κέρδη προ φόρων και τόκων της τάξης του 8% με ισχυρή αναπροσαρμοσμένη ρευστότητα του αυτοκινητιστικού τομέα, ώστε η εταιρεία να μπορεί να επενδύσει πλήρως στους πελάτες και την ανάπτυξη.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης σημαντικές διοικητικές αλλαγές.

Ο John Lawler, 54, αναλαμβάνει χρέη CFO, υπεύθυνος για τους οργανισμούς Finance & Ford Motor Credit. Ο Lawler διαδέχεται τον Tim Stone, ο οποίος διορίστηκε chief operating officer και chief financial officer στην ASAPP Inc., μία εταιρεία έρευνας λογισμικού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Jeff Lemmer, chief information officer της Ford, συνταξιοδοτείται την 1η Ιανουαρίου, μετά από 33 χρόνια στους κόλπους της εταιρείας. Ο διάδοχος του Lemmer στη θέση του CIO, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της πλατφόρμας Technology & Software, θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Η Ford θα ενισχύει τη δέσμευσή της σε δύο βασικούς τομείς αναθέτοντας σε δύο διαφορετικά άτομα η διεύθυνση της Lincoln Motor Company και του Global Marketing.

Η Joy Falotico, 53, president της Lincoln και chief marketing officer της Ford για σχεδόν τρία χρόνια, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πολυτελούς μάρκας της Ford, μετά την ανακοίνωση του νέου chief marketing officer που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Αυτή θα αναφέρεται στον Kumar Galhotra, president, The Americas & International Markets.

Πέρα από τα παραπάνω, στην Ευρώπη, ο Dale Wishnousky, 57, vice president, Manufacturing, Ford Ευρώπης, συνταξιοδοτείται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Η καριέρα του στην εταιρεία ξεκίνησε το 1987 με την ανάληψη σημαντικών διοικητικών ρόλων στον τομέα της παραγωγής και των υπηρεσιών σε πολλές χώρες. Ο Kieran Cahill, 53, διατελώντας έως τώρα ως director, Manufacturing & Strategic Projects, Ford Ευρώπης, διαδέχεται τον Wishnousky, με άμεση ισχύ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!