Car sharing με ηλεκτρικά Ι.Χ.από τον δήμο Βάρης Boύλας Βουλιαγμένης

Gazzetta team
Car sharing με ηλεκτρικά Ι.Χ.από τον δήμο Βάρης Boύλας Βουλιαγμένης
Ένα από τα πρώτα προγράμματα κοινοχρησίας ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως εγκαινίασε ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που θα αναπτύξει εντός των ορίων του και ένα δίκτυο δέκα διπλών δημόσιων φορτιστών για ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Το πρόγραμμα car sharing του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από το δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού διευθυντή ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ κ. Κυριάκου Κοφινά, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζιδάκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της τοπικής Aρχής, σε λίγες μέρες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν μέσω εφαρμογής (application) στα κινητά τους τηλέφωνα να κάνουν χρήση, με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε ο δήμος.

Aπό αριστερά ο δήμαρχος κ. Κωνσταντέλλος, ο CEO της Kosmocar, κ. Αντώνης Μαυριδόγλου και ο εμπορικός διευθυντής της Kosmocar - Skoda, κ. Ανδρέας Χαλμπές.

Παράλληλα με το σύστημα κοινόχρηστων αυτοκινήτων παρουσιάστηκε και ο πρώτος από τους δέκα διπλούς σταθμούς φόρτισης ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εγκατασταθούν στην περιοχή μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τις απαιτούμενες υποδομές για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης στο δήμο. Οι σταθμοί φόρτισης μετά από συμφωνία του δήμου με τη ΔΕΗ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ρεύμα που παράγεται από τους ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργώντας έτσι πραγματικά πράσινη κινητικότητα με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί το car sharing

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος κοινοχρησίας οχημάτων μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές IOS και Android, να εγγραφούν ως χρήστες ανεβάζοντας φωτογραφίες της άδειας οδήγησης τους και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες για το ξεκλείδωμα και τη χρήση του αυτοκινήτου.

To Skoda Citigoe iV ξεκινά από 18.703 ευρώ και είναι το προσιτότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Η χρέωση είναι ιδιαίτερα χαμηλή και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,50 €/δέκα λεπτά για τους περιστασιακούς χρήστες ενώ όσοι επιλέξουν να γίνουν συνδρομητές του συστήματος πληρώνοντας 20€/μήνα ή 180€ / έτος, μπορούν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου με χρέωση 1,00 €/δέκα λεπτά, δηλαδή με 6 -9 ευρώ ανά ώρα μπορούμε πλέον να κάνουμε χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω του πρώτου προγράμματος κοινοχρησίας της χώρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!