Η Peugeot διαπρέπει σε τρεις διεθνείς έρευνες αξιοπιστίας

Gazzetta team
Η Peugeot διαπρέπει σε τρεις διεθνείς έρευνες αξιοπιστίας
Τρεις διαφορετικές έρευνες αξιοπιστίας και ικανοποίησης πελατών το 2019 και το 2020, φέρνουν την Peugeot στην κορυφή της προτίμησης των οδηγών.

Τα τελευταία χρόνια η Peugeot δρέπει δάφνες σχετικά με την ποιότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της. Σχετικές έρευνες με ερωτώμενους τους ίδιους τους οδηγούς, φέρνουν τη γαλλική μάρκα στην κορυφή. Αυτό, φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία η Peugeot επενδύει σημαντικά κεφάλαια στην ποιότητα κατασκευής και υλικών των μοντέλων της, προσδίδοντάς τους μια premium αύρα. Αυτή η προσπάθεια αποτυπώνεται πλέον και στην αντίληψη των ίδιων των οδηγών, όπως δείχνουν οι έρευνες αξιοπιστίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πιο πρόσφατη διάκριση για την Peugeot

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής του τρίτου «διαγωνισμού καλύτερης μάρκας», με πρωτοβουλία του δημοφιλούς περιοδικού «le Journal de l’ Automobile». Η Peugeot κέρδισε το πρώτο βραβείο αξιοπιστίας, υπερισχύοντας μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Η μελέτη που στάθηκε αφορμή για τη φετινή βράβευση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτών. Όσον αφορά στο κριτήριο της αξιοπιστίας, η Peugeot απέσπασε ποσοστό ρεκόρ, καθώς 2 στους 3 ερωτηθέντες έδιναν ως απάντηση την Peugeot στην ερώτηση: «Ποια μάρκα έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αξιοπιστίας».

Ψηλά και στο Ενωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με το βρετανικό carbuyer και την έρευνα Driver Power, το Peugeot 3008 είναι το δεύτερο καλύτερο αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγεί κανείς, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

Η έρευνα Driver Power συγκέντρωσε χιλιάδες απαντήσεις από ιδιοκτήτες, οι οποίοι βαθμολόγησαν τα αυτοκίνητά τους σε 31 διαφορετικές ενότητες σε εννέα ξεχωριστές κατηγορίες. Στη συνέχεια, τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν, αναλύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν μια πλήρη εικόνα για το πόσο ικανοποιητικά είναι τα πιο δημοφιλή νέα αυτοκίνητα σήμερα. Η έρευνα καλύπτει κάθε πιθανό τύπο αυτοκινήτου στη βρετανική αγορά και αφορά τον πρώτο χρόνο της ιδιοκτησίας ή χρήσης του.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2019, πάλι στη Μεγάλη Βρετανία, μια έρευνα αξιοπιστίας της γνωστής διεθνούς εταιρείας ερευνών J.D. Power έδωσε την πρωτιά στην Peugeot, αναφορικά με τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν τις λιγότερες βλάβες.

Ήταν η πέμπτη χρονιά της συγκεκριμένης έρευνας, που καταγράφει τον αριθμό των προβλημάτων που εμφανίζονται ανά 100 οχήματα (PP100), με τη χαμηλότερη βαθμολογία να αφορά τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, αυτά δηλαδή που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Η J.D. Power μετρά 177 διαφορετικές δυσλειτουργίες σε οκτώ κατηγορίες και τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στον πίνακα που ακολουθεί:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!