Tο Garmin Catalyst είναι το ιερό δισκοπότηρο για να γίνεις οδηγός αγώνων!

Γιώργος Βαρίνος
Tο Garmin Catalyst είναι το ιερό δισκοπότηρο για να γίνεις οδηγός αγώνων!
Η Garmin ανακοίνωσε το Garmin Catalyst, ένα επαναστατικό εργαλείο προπόνησης σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποιητή της οδηγικής απόδοσης, μακριά από οποιοδήποτε άλλο χρονόμετρο γύρων με GPS ή σύστημα δεδομένων που υπάρχει στην αγορά.

Το Garmin Catalyst τοποθετείται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και συγκεντρώνει δεδομένα απόδοσης και δίνει σε πραγματικό χρόνο ηχητικές προπονητικές οδηγίες, ώστε να βοηθά τον οδηγό στο να πετύχει καλύτερους χρόνους στην πίστα. Μόλις ο οδηγός ολοκληρώσει έναν γρήγορο γύρο, το Garmin Catalyst προσφέρει άμεση ανάλυση του γυρολόγιου στην οθόνη της συσκευής, χωρίς χρειάζεται να κατεβάσετε δεδομένα, να αναλύστε γραφήματα ή να επενδύσετε χρόνο στην επεξήγηση των δεδομένων.

Οι προπονητικές συμβουλές στην πίστα και τα δεδομένα εκτός πίστας από το Garmin Catalyst στοχεύουν στην βελτιστοποίηση της απόδοσης ώστε να μπορεί κάθε οδηγός να βελτιώσει τους χρόνους του. Η Garmin ανέθεσε τη σχεδίαση του Catalyst σε μια ομάδα μέσα στην εταιρία, γνωστή ως Garmin Pit Crew, που αποτελείται από οδηγούς αγώνων που ξέρουν τις ανάγκες ενός οδηγού που ψάχνει συνεχώς να κατεβάσει τους χρόνους του στην πίστα ψάχνοντας τις ιδανικές γραμμές. «Η λειτουργία True Optimal Lap του Catalyst πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι», δήλωσε ο Adam Spence, product manager της Garmin και αρχηγός της ομάδας Garmin Pit Crew. «Μέχρι τώρα, η πεπατημένη για να υπολογίσει κανείς τον θεωρητικό ταχύτερο γύρο ήταν να τον χωρίζει σε έναν αριθμό τμημάτων. Έπειτα έπαιρνε τον ταχύτερο χρόνο από κάθε τμήμα και τα προσέθετε για να βγάλει τον θεωρητικά ταχύτερο γύρο του χρήστη. Το πρόβλημα που προκύπτει, βασισμένο στους νόμους της φυσικής, είναι ότι ο θεωρητικός ταχύτερος χρόνος γύρου που προτείνεται είναι ανέφικτος.

Το Catalyst διαφέρει. Συγκεντρώνει διάφορα δεδομένα μετρήσεων και αναγνωρίζει σε ποιο σημείο οι γύροι μπορούν να ενωθούν ομαλά μεταξύ τους, για να δημιουργήσουν την ταχύτερη γραμμή αγώνα. Αυτό δείχνει στον οδηγό τον ταχύτερο εφικτό χρόνο με βάση τις γραμμές που οδήγησε πραγματικά και δίνει έναν βέλτιστο γύρο που μπορεί να επιτευχθεί πραγματικά». Επιπλέον της λειτουργίας True Optimal Lap, το Catalyst εισάγει για πρώτη φορά τη νέα τεχνολογία True Track Positioning η οποία σχεδιάστηκε για να αναπαράγει την γραμμή αγώνα του αυτοκινήτου στην πίστα χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό συνδυασμό ενσωματωμένων επιταχυνσιόμετρων, επεξεργασίας εικόνας και τοποθεσίας multi-GNSS στα 10 Hz. Η περιλαμβανόμενη κάμερα Remote Cam καταγράφει βίντεο 1080p HD το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί στην συσκευή Garmin Catalyst με συγχρονισμένη χρονική επικάλυψη που εμφανίζει δεδομένα ταχύτητας, γύρου και άλλα. Ενώ βρίσκεται στην πίστα και χωρίς καμία αλληλεπίδραση με τη συσκευή, το Garmin Catalyst επιτρέπει στους οδηγούς να ακούνε οδηγίες σε πραγματικό χρόνο, όταν φοράνε συμβατά ακουστικά, ή να αναμεταδίδονται οι οδηγίες για την βελτίωση των χρόνων, στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου μέσω τεχνολογίας Bluetooth. Οι ηχητικές οδηγίες αναπαράγονται πριν ή μετά τις στροφές, παρέχοντας άμεση πληροφόρηση για γρήγορες ή αργές αποφάσεις, χωρίς να πρέπει να περιμένετε μέχρι το τέλος του γύρου.

Η διαδικασία λήψης και κατανόησης των δεδομένων μπορεί να παρουσιάσει προκλήσεις τόσο για τους νέους όσο και τους επαγγελματίες οδηγούς. Το Garmin Catalyst έχει φέρει την επανάσταση σε αυτή την εμπειρία προφέροντας στους χρήστες αυτόματη και άμεση ανάλυση δεδομένων στη συσκευή. Μόλις ολοκληρωθεί μία συνεδρία, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οθόνη αφής για μια άμεση και σε βάθος επισκόπηση των δεδομένων απόδοσης και να δουν τις περιοχές που χρειάζονται βελτίωση. Σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση χρόνου, οι χρήστες θα εξαλείψουν το άγχος που προκύπτει από το να μαντεύουν και να αναλύουν σωστά πολύπλοκα δεδομένα που παρέχονται με την μορφή γραφημάτων. Εάν οι οδηγοί επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της απόδοσης τους όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην συσκευή Garmin Catalyst, μπορούν να τα βλέπουν από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Garmin Connect. Επιπρόσθετα, η συσκευή Garmin Catalyst παρέχει πολύτιμες μετρήσεις απόδοσης που περιλαμβάνουν τον καλύτερο χρόνο γύρου, το χρόνο delta, τον αριθμό γύρων και το χρόνο γύρου σε μεγάλα ευανάγνωστα ψηφία. Ακόμα, η προεγκατεστημένη παγκόσμια βάση με πάρα πολλές πίστες αγώνων διευκολύνει τη χρήση της συσκευής.

Το Garmin Catalyst μπορεί να τοποθετηθεί με την περιλαμβανόμενη βεντούζα υψηλής αντοχής ή με την βιδωτή βάση. Διαθέσιμη άμεσα, το Garmin Catalyst, έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 999,99 €. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το garmin.com/catalyst.

Δείτε το video:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!