«Αποχωρούν» από την Ευρώπη τα SUV της Mitsubishi;

Πέτρος Σηφαλάκης
«Αποχωρούν» από την Ευρώπη τα SUV της Mitsubishi;
Φήμες των τελευταίων ωρών θέλουν τα τρία επιτυχημένα SUV της Mitsubishi να φεύγουν από τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, αφήνοντας στην γκάμα μόνο το Space Star και το L200.

Ανώνυμη πηγή του AutoNews Europe ισχυρίζεται ότι η Mitsubishi σκοπεύει να σταματήσει την εμπορική διάθεση των τριών SUV της στις ευρωπαϊκές αγορές. Η ιαπωνική μάρκα έχει ήδη δηλώσει το «πάγωμα» εξέλιξης νέων μοντέλων για την Ευρώπη, στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων της, ενώ έχουν υπάρξει ακόμη και οι φήμες ότι θα αποχωρήσει από τη Γηραιά Ήπειρο, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα. Η πηγή του AutoNews Europe λέει ότι από τον Σεπτέμβρη, δεν θα γίνονται νέες εισαγωγές των SUV της μάρκας, κάτι που αν ισχύει αναμένεται να πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις της εταιρείας.

Περισσότερο από το 60% των πωλήσεων έχουν τα SUV

Τα SUV για τα οποία μιλάμε είναι τα Outlander PHEV (το οποίο είναι και το πιο καλοπουλημένο Plug-In Hybrid μοντέλο στην Ευρώπη), το ASX (κόμπακτ μεσαίο SUV) και το Eclipse Cross (κουπέ SUV με σπορ καταβολές). Και τα τρία μοντέκλα μαζί αντιπροσωπεύουν το 64% των πωλήσεων της Mitsubishi στην Ευρώπη, με 53.242 μονάδες μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η ίδια πηγή λέει ότι οι εισαγωγές του best seller της Mitsubishi στις ευρωπαϊκές αγορές, το Space Star, μαζί με το ιδιαίτερα επιτυχημένο pick-up L200, θα συνεχίζουν να έρχονται κανονικά μέχρι και το τέλος του 2021. Σε περίπτωση που όλα αυτά ισχύουν, η βιωσιμότητα της Mitsubishi απειλείται σημαντικά.

«Η Mitsubishi δεν γίνεται να πάει μπροστά χωρίς τα SUV της. Οι dealers σε κάθε χώρα δεν μπορούν να βασιστούν σε ένα μικρό αυτοκίνητο και στο L200» πρόσθεσε η ανώνυμη πηγή. Η παύση εισαγωγής αυτών των μοντέλων έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα έξοδα για την εταιρεία αφού δεν θα χρειαστεί να τα αναβαθμίσει προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα, αυστηρότερα πρότυπα ρύπων που έρχονται στην Ευρώπη. Το Outlander PHEV ωστόσο επωφελείται σημαντικά σε πολλές χώρες από τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του λόγω της Plug-In Hybrid τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής η Mitsubishi δεν έχει σχολιάσει τις φήμες που γράφονται τις τελευταίες ώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!