700 χλμ. αυτονομία για το Tesla Model 3;

Gazzetta team
700 χλμ. αυτονομία για το Tesla Model 3;
Διάφορες κρυφές ενδείξεις αποκαλύπτουν, ότι η Tesla ετοιμάζεται να αναβαθμίσει ριζικά την αυτονομία του Model 3 με μία μπαταρία 100 κιλοβατώρων, χάρη στην οποία θα απαιτείται φόρτιση μόνον κάθε περίπου 700 χιλιόμετρα.

H φήμη ότι η Tesla ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα στην αυτονομία των μοντέλων της φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη. Προς το παρόν δεν πρόκειται για κάτι επίσημο, αλλά για ένα λογικό συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει από…σπόντα. Πιο συγκεκριμένα οφείλεται στο εύρημα ενός χρήστη του Twitter και κατόχου ενός Tesla Model 3, που ανακάλυψε τυχαία αυτή την πληροφορία στο εργοστασιακό πρόγραμμα του εγκεφάλου του ηλεκτροκίνητου μοντέλου. Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτού του προγράμματος παραπέμπουν στο συμπέρασμα, ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει εφοδιαστεί με μία νέα, μεγάλη μπαταρία 100 κιλοβατώρων για να δοκιμαστεί η απόδοσή της στην πράξη.

To Model 3 προσφέρει αυτή τη στιγμή έως 500 χλμ. αυτονομία.

Μία μπαταρία τέτοιας χωρητικότητας θα εκτόξευε την αυτονομία του μικρότερου μοντέλου της καλιφορνέζικης μάρκας στα ύψη, ενώ θα τη βλέπαμε σίγουρα στο μέλλον σε όλη τη γκάμα της. Αυτή τη στιγμή τοποθετείται στην έκδοση Long Range του Tesla Model 3 μία μπαταρία χωρητικότητας περίπου 75 κιλοβατώρων, χάρη στην οποία κυμαίνεται η αυτονομία του μοντέλου γύρω στα 500 χιλιόμετρα. Με τη μεγαλύτερη των 100 κιλοβατώρων εκτιμάται, ότι θα είναι εφικτό να διανύει το Model 3 έως 700 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεσα φόρτιση.

Το μεσαίο σεντάν της αμερικανικής μάρκας έχει γίνει ανάρπαστο στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των πωλήσεων της Tesla, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από περίπου 35.000 δολάρια.

H high tech κεντρική κονσόλα του Model 3.

Η Τesla δεν εργάζεται ωστόσο μόνον πάνω στην αυτονομία των μοντέλων της, αλλά και στη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους. Μάλιστα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την κινέζικη CATL, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου στον κόσμο και ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξέλιξε μία καινοτόμα μπαταρία που έχει κύκλο ζωής δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων και διάρκεια ζωής 16 ετών! Σύμφωνα με πληροφορίες, η CATL θα αρχίσει να εφοδιάζει το Gigafactory των Αμερικανών στη Σαγκάη με φτηνότερες μπαταρίες λιθίου – φωσφατίου σιδήρου, οι οποίες θα αυξήσουν θεαματικά την αυτονομία του Tesla Model 3.

Oι πόρτες ξεκλειδώνουν σκανάροντας την κάρτα με το τσιπάκι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!