Τα 5 κορυφαία προγράμματα προσομοίωσης οδήγησης 

Γιώργος Βαρίνος
Τα 5 κορυφαία προγράμματα προσομοίωσης οδήγησης 
Με τι ασχολούνται οι ο οδηγοί αγώνων όταν μένουν σπίτι; Μα με προσομοιωτές οδήγησης, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικοί και πραγματικά θα σας ενθουσιάσουν -αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

Κάποτε τα αποκαλούσαμε "παιχνίδια". Σήμερα όμως, με το επίπεδο των γραφικών και του ρεαλισμού στο οποίο έχουν φτάσει αυτά τα "παιχνίδια" του παρελθόντος, δεν μπορούν παρά να χαρακτηρίζονται ως εξομοιωτές. Ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί αγώνων προπονούνται με αυτά, όταν για διάφορους λόγους, όπως επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, δεν μπορούν να βρίσκονται στις πραγματικές πίστες.

Οι προγραμματιστές τους συνεργάζονται με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να προσφέρουν χαρακτηριστικά απόδοσης και επιδόσεων σχεδόν ρεαλιστικά, ενσωματώνουν δεδομένα από τη τηλεμετρία αγωνιστικών ομάδων και θέτουν κανονισμούς στα επιμέρους πρωταθλήματα, όπως ισχύουν στην πραγματικότητα.

Στο inMotion λάβαμε υπόψη μας τις γνώμες των επαγγελματιών οδηγών αγώνων σχετικά με το ποια προγράμματα οδήγησης προτιμούν και σας τα προτείνουμε. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν τόσο δυνατότητες αγωνιστικής, όσο και σπορ οδήγησης σε δημόσιο δρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!